Klassen‎ > ‎Banaantjes‎ > ‎

Aftellen naar de komst van Sinterklaas

Geplaatst 30 nov. 2018 04:00 door Annelies De Groot

Drie knuffels, twee speelgoedauto’s, een springtouw, een pop,… Zoveel dingen die we op maandag meebrachten. ‘Allemaal speelgoed!’, zei Divano hierover. Ja, speelgoed… En binnenkort nog meer speelgoed? ‘Ja, want de Sint komt bijna!’, zei Marie. ‘Ik heb die al gezien in de winkel!’, zei Ot.

‘Maar… als het donker is, zie je Sinterklaas niet’, zei Tobin plots. En dat is waar… Dan zie je enkel een schim op het dak. En hier maakten we onze techniek van de week van. Eerst de daken schilderen, dan de maan, dan de lucht om dan een Sint en Piet op zwart papier te tekenen en uit te knippen. Nog op het werkje kleven en klaar!


We vroegen ons wel af hoe lang het nog precies duurt voordat Sinterklaas komt. Samen met Lana maakten Annelore, Wanda, Ot en Mera een aftelkalender. Ze tekenden het hoofd van Sinterklaas én een lange baard. Mera schreef de dagen er nog bij. Elke dag mogen we een stukje van de baard knippen. Nog maar 6 dagen. Nu komt het wel heel dichtbij!

In de namiddag keken we naar een aflevering van ‘Dag Sinterklaas’. We vonden het huis van Sinterklaas wel heel erg mooi. Zo mooi dat August en Tobin zin kregen om het na te bouwen met lego. Een pakjeskamer, een badkamer, een living,… Alles werd gebouwd.
Op dinsdag was het tijd voor een nieuwe muziekronde. Klara leerde ons het liedje ‘I am happy, I am good’ aan. Wat vonden we het fijn om eens in een andere taal te zingen!

Van de prenten van onze aftelkalender maakten we een memoryspel. We moesten telkens twee dezelfde plaatjes zoeken. Dat vond Noah erg leuk om te doen. Hij speelde het wel 4 keer! We tekenden in ons tekenboek en er verschenen prachtige verhalen over Sinterklaas. Maar ook over Zwarte Piet én Slecht Weer Vandaag. Van al onze tekeningen maakten we een zoekprent. Hebben jullie het paard van Sinterklaas gevonden?  

 

Op woensdag bracht August een foto mee. Niet van het paard van Sinterklaas, maar wel van Billie, zijn paard. We leerden over het dier. Sumaya en Soha knutselden een paard. De jongsten scheurden stukjes papier die we nadien op het paard kleefden. De foto van Billie kreeg een plekje naast het knutselwerk. Marie stempelde er de woordjes hoeven, manen en staart bij.

Klara bracht een meter mee. Hier gingen we op donderdag mee aan de slag. We namen twee grote vellen papier en kleefden die tegen de muur. Op vrijdag gingen we om de beurt voor de muur staan en maten we ons. Klara vroeg: ‘is Billie het paard groter of kleiner?’ Dat kunnen we binnenkort ontdekken, want we gaan bij het paard van August op bezoek.
We knutselden ook nog kleurrijke pietenmutsen. Vooral het stempelen van de muts vonden we erg leuk om te doen. Sommigen maakten zelfs een patroon op hun muts. Rood, groen, blauw, rood, groen, blauw,... Prachtig!

We kregen ook post van... Sinterklaas! Hij vroeg of we de liedjes die hij bij de brief op een stick had gestopt, konden raden. 'Zie ginds komt de stoomboot', 'daar wordt aan de deur geklopt' en 'Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht', we kenden ze écht allemaal! We kregen het idee om een affiche te knutselen. We plakten de woorden 'Sint' en 'Piet' met tape en schilderden over de woorden. Nadien trokken we de tape van het werk en verschenen de beide namen. 'Precies alsof we toveren', zeiden we. De affiche kreeg alvast een plekje aan onze deur.
Nu gaan Sint en Piet zich écht welkom voelen. Spannend!Comments