Klassen‎ > ‎Banaantjes‎ > ‎

Knopen, stoeien en dikke duim!

Geplaatst 8 nov. 2013 09:54 door Tine Stikkers   [ 8 nov. 2013 11:29 bijgewerkt ]
 
3 juffen vanmorgen in de klas dus handen uit de mouwen! Valerie trok met Mats, Lennert, Fiona, Rik, Celian, Mirlo en Liam naar het lokaaltje om de knopen te ontdekken. De ene vult zijn bord, een andere zoekt er de mooiste uit, ze maken een mooi geluid als je ze in de doos laat vallen, je kan er figuurtjes mee leggen en je kan ze zelfs laten rollen...Wat een schatkist zo'n knopendoos :)
 
De oudsten hadden bij Greet een onderzoekje gedaan rond vormen nav een triangel die Lennert bijhad. In de tekenronde proberen we de verschillende vormen uit. Om beurt rollen ze met de grote dobbelstenen voorzien van een driehoek, rechthoek, ronde, vierkant, golfjes, lusjes enz. Vervolgens maken ze een tekening met de gegooide vormen. De middelste kleuters proberen dan weer enkel met ronde, gebogen lijnen te tekenen.
Een hele uitdaging voor beide groepen!
 
 
Daarna komt de knopendoos in de klas en wordt er lustig verder ontdekt, gesorteerd, vergeleken, gevuld en leeggegoten.
'wauw, da's een mooie!'
'deze is groter'
'mijn potje is helemaal vol'
'nee, die mag niet hier, da's geen blauwe'
'misschien moeten we ze per grootte leggen?'
'hé, 2 dezelfde - een tweeling'  (het wordt uiteindelijk een 5-ling)
'ik maak een rijtje' ...
 
 
In de namiddag trokken we naar de turnzaal voor onze allereerste 'stoei'sessie. Rollebollen, ravotten, fikfakken...welk kind vindt dat niet heerlijk om te doen? We maken eerst goede afspraken: je blijft op de mat, je neemt elkaar enkel vast aan het lichaam en voor je begint, kijk je elkaar aan en zeg je 3x na elkaar 'we doen elkaar geen pijn'. Ik doe enkele spelletjes voor op de dikke mat en dan gaan ze aan de slag. Ze genoten ervan!
'ik vond het leuk dat ik gewonnen was'
'ik vond het leuk als ik een bolletje was'
'ik vond de botsauto plezant'
'ik was sterk' ...
 
Afsluiten doen we door elkaar tot rust te masseren :)
 
'Geef ze een pluim en mensen krijgen vleugels' zo zegt de Bond Zonder Naam. Afsluiten doen we dan ook met een 'dikkeduim-ronde'. Het kaartje doorgeven is geen probleem, verwoorden waarom is wat moeilijker. Ik toon hen hoe het kan en zo gaat iedereen met zijn eigen 'dikke duim' het verlengde weekend in :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Comments