Klassen‎ > ‎Banaantjes‎ > ‎

Onderzoekjes

Geplaatst 14 okt. 2012 13:51 door Sandy Van Hoof
Muziekinstrumenten en Duiveltjes

 De kleuters hadden vele vragen rond muziekinstrumenten. Samen gingen we onderzoeken!

-          Hoe ontstaan de klanken van een blokfluit?

-          Met flessen en water kan je muziekinstrumenten maken, beweerde Janne. Waar of niet? Hoe doe je het dan? 


Maar ook vragen die niets met fanfare te maken hebben komen aan bod;

-          Normaal hebben tijgers en panters niets met muziek te maken, althans, ze bespelen geen enkel instrument. Toch deden we een onderzoek. Was de knuffel van Roos een tijger of een panter? Antwoord; het was een panter.

 

Parade

Ter gelegenheid van ons fanfareproject, hadden we reeds kennisgemaakt met opa René.

Lieve en Koen, mama en papa van Matteo, vervolgden het rijtje. Ze gaven op hun beurt een concert in ons lokaaltje.


Lieve was prachtig uitgedost. Ze droeg een groen fanfarekostuum met gouden knopen en gouden strepen, een hoed en witte handschoenen. Heel chic!

Ze speelden allebei vrolijke deuntjes en in een mum van tijd zat de stemming er goed in bij de banaantjes. En of ze genoten hebben!   

De pret kon niet op. Benny, Flor en Nina zegden ja op onze uitnodiging en samen met de duiveltjes hebben we opnieuw genoten van een prachtige muzieknamiddag.

De Banaantjes vonden dat Benny en Flor goed op de accordeon konden spelen. Met Nina erbij, die de blokfluit bespeelde, klonk de muziek heel mooi.


Benny wist iedereen te boeien, niet alleen met de muziek, maar ook doordat Benny zijn oude accordeon helemaal uit mekaar kon halen en gelukkig weer in mekaar kon steken.

Mooie liedjes duren helaas niet lang, het concert eindigde op de tonen van Ikkeltje Kramikkeltje en Kortjakje dat we samen, Duiveltjes en Banaantjes, met veel enthousiasme konden meezingen.      


Comments