Klassen‎ > ‎Banaantjes‎ > ‎

over post en zo...

Geplaatst 7 okt. 2013 11:21 door Tine Stikkers
Joepie...post in onze brievenbus vanmorgen - en hele fijne post! Kim wou graag weten wat we op ons eerste banaantjesatelier willen kokerellen. Er is zelden zo unaniem gestemd geweest...We kiezen voor pannekoeken met banaan en schrijven een briefje terug. We moeten wel nog een weekje wachten.
Wat is een weekje? Wat is een dag? Welke dagen zijn er? Wanneer is morgen? We zoeken het allemaal uit.
 
Raiko vond een rups in zijn tuin. Samen met Lana (en met een beetje hulp van Benny) ontdekken we dat het een 'landkaartje' is.
 
 
Dankzij Els (GON-begeleiding) is onze eerste voeldoos een feit...De maïs wordt warm onthaald: scheppen, gieten, vullen, overlopen, verstoppen, tussen je vingers laten glijden, overhevelen, roeren ...en heel veel korreltjes oprapen :) We wisselen het één en ander van plaats en hebben zo een maïsbak en een herfstdoos in de klas!
 
 
De 'brievenbusjes vol gevoelens' worden ook nog bovengehaald. En aangezien de kleuters zo graag toneel spelen (krijgt mogelijks nog een staartje) is dat het uitgelezen moment om de basisgevoelens (bang, boos, blij en verdrietig) te vertolken...Kunnen jullie ze herkennen?
 
 
 
 
 
 
Comments