Klassen‎ > ‎Bijtjes‎ > ‎

Bijtjes en patatten.

Geplaatst 6 okt. 2012 06:39 door Mieke Dewaegenaere   [ 8 okt. 2012 10:53 bijgewerkt ]
Een speciaal postpakket : een boeket zelfgemaakte bloemen en foto's van onze correspondentjes. Zijn er nog correspondentjes die we kennen van vorig jaar ? En "we moeten weer elk en correspondentje kiezen", zo startte onze kring op maandag.
Samen met Dré werd de bijtjesmuur afgewerkt en werd er ook flink gesnoeid. Op de afsluitkring proefden we de honing van honingbijtjes, die Lina meebracht.
Dinsdag maakten we een plan voor bij onze portemonneetjes. We gaan een herfstwinkeltje maken en oefenen met centen. Enkele kinderen gingen reeds aan de slag met bladeren vol kleuren, takjes en veren.
Maar vooral werd er weer hard gewerkt aan cadeautjes voor de jarige Liam en smulden we woensdag van de thuisgebakken heerlijke chocoladekoekjes.
Fil toonde ons een wirwar van draadjes en patatten en een lampje dat gaat branden. We probeerden samen alles goed te bekijken en te begrijpen. Stroom, elektriciteit,energie, batterij, positief en negatief ...." Kan het ook met een pompoen?" vraagt Seppe zich af, want die ligt toevallig op het tafeltje voor heel andere plannen. Waarvoor gebruiken we allemaal stroom en waar komt die vandaan ? Een boeiende zoektocht met de hele groep.
                                            
 
                                                   
Fier stopten we ons eerste klastekstenboekje in onze boekentassen om thuis mama en papa en oma en opa en...mee te verrassen.