Klassen‎ > ‎Bijtjes‎ > ‎

Er is eentje jarig...

Geplaatst 22 sep. 2012 11:22 door Mieke Dewaegenaere
Yoekathan vertelde over een egeltje in zijn tuin, we gingen met zijn allen egeltjes kleien : welke vorm moeten we maken, heeft hij een snuitje, heeft hij oortjes, is er een staartje...?De egeltjes hebben een plaatsje gekregen op de herfstblaadjes in onze toonkast.
We willen een postpakketje sturen naar onze correspondentjes, ook zij stonden met hun klasfoto in de krant. Per twee trokken de kinderen foto's van elkaar, nu nog onze naam erbij en hoeveel jaar we zijn en dan kunnen ze op de post.
Fil werd zes jaar en tracteerde op hotdogs, Seppe maakte voor hem een mooie kroon en Fil kreeg veel zelfgemaakte cadeautjes.
Door het vogeleitje van Liam gingen de kinderen zich afvragen wat het geel in de schaal zou kunnen zijn? en hoe kwam het vogeltje uit het ei ? Er werd ernstig nagedacht : met zijn pootjes duwen, met zijn bekje kloppen, de mama zal ook wel helpen...ze willen het opzoeken. Elia wist ook nog een proefje over de sterkte van de schaal. De volgende dag waren er al heel wat boeken in de klas !
Vrijdag werden onze moedige strappers geprezen, we hadden een boeiende babbel over het verkeer, zien en gezien worden in het verkeer en over onze aardbol .
 
Comments