Klassen‎ > ‎Bijtjes‎ > ‎

laatste week van september.

Geplaatst 29 sep. 2012 23:35 door Mieke Dewaegenaere   [ 30 sep. 2012 00:38 bijgewerkt door Freinetschool Triangel ]
We leren dat er vele soorten bijtjes zijn. Samen met Dré herstellen we onze wilde bijtjesmuur. We maken een nieuw kastje waarin we het leggen en uitkomen van de eitjes kunnen volgen. In de lente horen jullie hier zeker meer over.
Dinsdag was Lina onze jarige. Cadeautjes maken, een mooie kroon en samen met Eva cupcakes bakken en opsmullen. Wat waren ze mooi versierd en lllllekkerrrr !  
Woensdag werd met Saar de courgettesoep klaar gemaakt, we smulden ze de volgende dag op voor we op herfstwandeling naar de Averegten vertrokken.
 
In de Averegten stapten we mee in het verhaal van de herfstprins, de winterkoning en de lenteprinses. En natuurlijk was er heel wat te ontdekken en te onderzoeken.

We maakten zaadbolletjes, die we laten drogen en terug meenemen naar het bos in de lente.
 
Ondertussen maakten we ook nog ons eerste postpakket klaar voor onze correspondentjes de Bloemetjes. Bij onze foto's schreven we onze naam en onze leeftijd. In onze klasbrief vroegen we met hoeveel zij zijn en hoeveel nieuwe kinderen er bij zijn gekomen.

 
De laaste dag van de week kwamen 4 Duiveltjes ons helpen met het maken van portemonneetjes uit melkbrikken. We willen ze gebruiken in ons winkeltje, maar dan moeten de melksporen wel verdwijnen.
Comments