Klassen‎ > ‎Bijtjes‎ > ‎

olie,water en zout.

Geplaatst 10 nov. 2012 01:46 door Mieke Dewaegenaere   [ 10 nov. 2012 02:58 bijgewerkt door Freinetschool Triangel ]
Maandag vierden we Seppe zijn verjaardag. Hij vond heel wat cadeautjes in de verjaardagsstoel ! Nu staan onze verjaardagen op onze schoolkalender en weten wie de volgende jarige is.
Dinsdag werkten we verder aan ons appelsapkrantje, gingen we zwemmen en naar de BIB. Het groepje muzikanten met de herfstdozen verraste ons op een muzikaal verhaaltje over twee bosmuizen. Ze werden hierbij geholpen door Katrien.
We verdiepten ons ook nog in het proefje van Lara en ontdekten dat olie op water blijft drijven. Maar weten jullie ook wat er gebeurt als je er zout in strooit ? Dit kunnen de Bijtjes je vertellen. Enthousiast staarden we naar het proefje. Hoe zout water smaakt, dat weten ze allemaal. We leerden dat zout oplost in water. Olie kennen we ook : voor op de sla of om te bakken , maar ook olie die voor vervuiling zorgt op de zee en vogels die in moeilijkheden geraken. Maar hoe komt het water in de zee ? en lost olie ook op als je er in roert ?

Woensdag werkten we aan ons eerste briefje voor onze eigen correspondent.
Donderdag werkten we aan heel wat onderzoekjes : over het zout, waarvan worden kaarsen gemaakt, welke botten zitten er allemaal in ons lijf, de baby in de buik van mama, hoe maken de bijtjes honing...samen aan de slag !
En we telden de centen van ons appelsapwinkeltje.
Comments