Klassen‎ > ‎Bijtjes‎ > ‎

onze ogen een kostbaar geschenk

Geplaatst 28 apr. 2013 06:37 door Mieke Dewaegenaere
Woensdag kwam Els, de begeleidster van Mats van de Banaantjes ons helpen met ons onderzoekje rond blind zijn. Ze hielp ons een antwoord vinden op de vraag ' hoe je blind kunt worden ' , maar vooral konden de kinderen een beetje ervaren hoe het voelt om niet te kunnen zien en hoe je je andere zintuigen dan inzet. We keken ook naar een filmpje over het dagelijkse leven van een blind meisje. De kinderen waren er intens mee bezig.
 
 
 
 
We vierden jarige Lenka met vele zelfgemaakte cadeautjes en zelfs een dansstukje.Vorige week waren we erg blij met de nieuwe Nathan in de klas, die zich ondertussen al een echte vriend voelt. Jammer genoeg moesten we deze week dag zeggen aan Willy, die tijdelijk een beetje te veraf woont om nog naar Triangel te kunnen komen.
 
We vonden ook nog een beetje tijd om verder te werken aan ons spinnenboekje en de vele werkjes en tekeningen. Seppe bracht een DVD mee over het leven van spinnen , we bekeken die samen. Elia las ons vorige week een verhaal voor over een spin, de kinderen luisterden geboeid . Heel vaak zijn er kinderen ook op speurtocht gegaan naar spinnen en bekijken we hun vangst in de praatronde.
 
Voor de correspondentjes zijn we de klas en ons tuintje aan het opmeten. Dus werd er weer hard nagedacht over meters, decimeters en centimeters.
 
En tenslotte leerden we ook nog enkele franse woordjes, want de Waalse correspondenten waren op bezoek en logeerden ook bij enkele Bijtjes thuis.
Comments