Klassen‎ > ‎Duiveltjes‎ > ‎

Afsluiting dikketruiendag

Geplaatst 21 feb. 2017 10:50 door Freinetschool Triangel

Maandag 21-2-2017 en vrijdag 18-2-2017 was het dikketruiendag in Triangel. Normaal doen ze dat 1 dag, hebben wij ook gedaan hoor maar er was een halve dag schoolatelier, dus daarom deden we vrijdag een halve dag en maandag een halve dag.
Zoals iedereen weet doen we dan een graadje minder. Maar onze klas heeft het anders gedaan want wij hebben de elektriciteit uit gezet.
Dus was er maandag 21-2-2017 geen blog. Daarom doen we het vandaag.
Maar ja, wat doe je nu in zo’n klas zonder elektriciteit?  Dus had Chadyga een idee. Dat idee was om een wandeling te maken met de klas. Maar wel in Booischot. Dus ja, we deden een grote wandeling. Ik denk wel dat iedereen het tof vond! 
Toen we terug waren van de wandeling was het de laatste speeltijd op school.  Na die speeltijd oefenden we ons tekstje voor de afsluiting van dikketruiendag. Elke klas deed iets. Wij hadden tekstjes met collages maar spijtig genoeg waren de collages van sommige kinderen nog niet af. Gelukkig hadden we dan toch nog de tekstjes. Die tekstjes gingen over tips voor dikketruiendag zoals : ‘Ga met de fiets, niet met de auto !’ en ‘Doe de koelkast dicht !’ en nog heel veel dingen. Bijna vergeten : we hadden ook filmpjes gekeken. Ik zal ze even opnoemen: Jill Peeters, Frank De Boosere, Jon Lenaerts en ook nog andere filmpjes van een paar kindjes die in koude landen leven. Ze zeiden dat het ijs smelt. 

Een paar kinderen van de klas wisten niet wat een elektriciteitsmeter is. Dus vroegen we Patrick om de elektriciteitsmeter van de school te tonen.
Hij vertelde nog een paar dingen over elektriciteit. Wel interessant hoor!
Wauw, wat voor een top 2 dagen waren dat!
Groetjes Sissy!

J Ps: hopelijk heb jij ook iets gedaan! J

Gisteren 20-2-2017 was de afsluiting van de dikketruiendag.
We hebben met de klas een wandeling gedaan in Booischot. 
Dit zijn de straten waar we gewandeld hebben : Kleine Steenweg, Elzenstraat,
Ussel, Peerdsdonkendreef, Voortstraat, Koekoekstraat en Blindejennestraat. 
Het was heel leuk, ik vind het leuk dat we aan het lachen waren.
Want wie kan zonder te lachen leven ??? 
Dan zijn we terug naar de school gegaan om de dikketruiendag af te sluiten.
Toni. 

Comments