Klassen‎ > ‎Duiveltjes‎ > ‎

De Duiveltjesdonk

Geplaatst 8 sep. 2014 03:55 door Benny Van DyckWe zijn met de klas van Bart en Benny naar de Langdonken gefietst. De Langdonken is 360 voetbalvelden groot. Dat is 180 ha. Het is een natuurreservaat. De Langdonken heeft zijn naam te danken aan een grote S-vormige donk in het moeras. Het was daar heel leuk. We hebben in het moeras gezwommen.
Er waren heel veel dieren. Bijvoorbeeld : kikkers, muggen, vogels, een konijn en spinnen. Een blauwe reiger en vier watersnippen vlogen op. Er zaten tijgerspinnen en rare insecten. Bijna iedereen werd er door gebeten. Toen hebben we een kampvuur gemaakt. Het werd een steekvlam. En dat allemaal om worstjes te roosteren voor onze hotdogs. Het kampvuur was zeker zeven meter hoog. De jongens hebben het meest aan het vuur gewerkt. Sommige bladeren waren door het vuur zwart geworden. En we bleven er steeds maar dennentakken bij op gooien.
We kregen grote dorst, we hebben heel hard gezweet, het water was snel op. Als dessertje aten we een appel of een peer. Sommige kinderen hadden veel blaren.

We hebben dopheide, struikheide, moeraswolfsklauw, kleine zonnedauw en pijpestrootje gezien. Het zijn soorten planten uit het heischraal grasland. Die planten hebben we allemaal geleerd van onze goeie meester Benny.
Na het vuur, het eten en de kikkertjes vangen zijn we een wandeling gaan maken.  Tijdens de wandeling hebben we omgevallen bomen beklommen. We hadden een heel mooi uitzicht. Op het einde moesten we een redelijk diepe rivier voorbij en alle laarzen werden gevuld met water.  We werden helemaal vuil. Er werd veel gelachen en gespeeld.

Er waren reeënbedjes in het bos. Daar slapen de reeën. Aan de stammetjes laten ze geur achter. Er waren veel putten.  We weten niet van wat het was.  We twijfelen dat het van een everzwijn of van een grote hond was. In het bos waren er veel paddenstoelen, grote en kleine.  Het was een superdag !Comments