Klassen‎ > ‎Duiveltjes‎ > ‎

Film- en spelletjesnamiddag

Geplaatst 19 sep. 2016 11:58 door Freinetschool Triangel

We hebben vrijdag een film gekeken. We keken naar die film omdat Chadyga uit onze klas het op klasraad had voorgesteld, iedereen vond het goed.
Maar spijtig genoeg was het 9+ dus kon Thibaut niet mee kijken. Hij vond het niet erg.  Gelukkig kon hij met anderen spelletjes spelen.

Want na de middag was het spelletjesnamiddag, ook filmnamiddag. 

Wie niet naar de film keek, deed spelletjes of speelde muziek. 

We gaan verder over de film.

Ik zal er wat informatie over geven zoals de film heet: ‘Achtste groepers huilen niet.’ Het gaat over Akkie (Hanna Obbeek), zij zit in groep 8 en is dol op voetballen. Toen zij in de klas was begon juf Ina (Eva van der Gucht) over de Cito-toets, ook over het schoolkamp en de finale van het schoolvoetbaltoernooi. Na schooltijd gaat Akkie (Hanna Obbeek) het liefste voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niet schelen dat Joep (Nils Verkooijen) voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er heel goed in en kan Joep makkelijk aan. Maar dan word Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze veel steun van haar klasgenoten en van juf Ina. Ondanks het verdriet kan optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uitziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar.

Als je meer wilt weten : zoek de film eens op in de bibliotheek en misschien op YouTube.   

                                           Sissy


Comments