Klassen‎ > ‎Duiveltjes‎ > ‎

Hazenmoord

Geplaatst 27 jun. 2014 08:28 door Benny Van Dyck

Van dinsdag 10/6 tot vrijdag 13/6/2014 waren we op kamp in paviljoen ‘P04 De Hazen’ op het domein van de Hoge Rielen.  De avond van donderdag 12/6 op vrijdag 13/6 werden er griezelverhalen verteld.  Flor en Nina schreven en vertelden het waargebeurde verhaal ‘Hazenmoord’.  Heel wat kinderen lagen die nacht te woelen in hun bed en konden de slaap niet vatten.  Wil je weten hoe dat kwam ? 

Lees hier het onwaarschijnlijk spannende, waargebeurde verhaal van de Hazenmoord.

Hazenmoord.                                 Door Flor en Nina

Zullen we jullie de legende van Hazenmoord vertellen ? Daar gaan we dan.  Het was een rustige nacht … (1890).  Toen blies meneer De Hazen zijn laatste adem uit. Mevrouw De Hazen wou hem niet begraven en stopte hem in zijn zelfgemaakte klok.
Een jaar later klopte er iemand aan de deur. Mevrouw De Hazen deed open.  Er stond een donkere gestalte aan de deur.  Ze herkende haar oude zus, haar grootste vijand. Omdat zij zelf de jongste was, kreeg ze vroeger veel aandacht en zo… Haar zus stak haar neer en rende weg.
Mevrouw De Hazen strompelde met haar laatste krachten en een mes door haar lijf naar de klok en kroop erin. Ze wou bij haar man sterven.  De nacht dat de vrouw stierf, woedde er een storm door het bos.  De storm verwoestte het huis helemaal. 
In 1940 werd de klok teruggevonden naast de restanten van het huis. Ze werd teruggevonden door twee jongens die aan het kamperen waren.  Ze deden de klok open en zagen de lijken van de man en de vrouw… Ze hadden allebei een hazenkop ! Ze deden de klok vlug dicht en begroeven die.  Een paar dagen later werden de jongens dood in hun tent aangetroffen met een mes in hun hoofd. In de tent lag veel hazenhaar.  Ze werden begraven en alles werd vergeten…  Vele jaren later werd er op de plek waar de klok werd begraven een paviljoen gebouwd, genaamd p04 De Hazen.  Dat stond eigenlijk voor : poging tot moord 1904.  Het paviljoen waar wij nu zitten.  Er werden vaak klassen uitgemoord die in de nacht van donderdag de 12de op vrijdag de 13de hier sliepen.  Er werd ooit eens een camera teruggevonden waarop je beelden kon zien van een vrouw met een hazenkop die een jongen dood stak.  In zo’n nacht hoor je eerst de vrouw krijsen en de klok tikken… Dan weet je dat je laatste uur geslagen heeft… En als je even nadenkt, dan weet je dat dat vannacht is…

Slaapwel !Comments