Klassen‎ > ‎

Monstertjes

Wapenstilstand

Geplaatst 15 nov. 2017 05:00 door Bart Van den Bosch

We zijn op 10 november met de klas te voet naar een oorlogsmonument aan de kerk van Booischot gaan kijken. Het was een herdenkingsmonument voor de gesneuvelde soldaten van de Eerste Wereldoorlog.

In 1914 begon WO I. In 1918 eindigde de oorlog. De oorlog is gestart omdat de Oostenrijkse aartshertog was vermoord. Toen wou Duitsland door België gaan om Frankrijk aan te vallen. Maar België wou dat niet. Veel landen waren betrokken bij de oorlog zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk,... . Er waren veel verschillende fronten.

Nathan en Daan            


Film en koekjestaart

Geplaatst 15 nov. 2017 04:53 door Bart Van den Bosch

Vrijdag 20/10/’17 keken we film omdat het in de klasraad was gevraagd om eens film te kijken en te koken. We hebben een koekjestaart gemaakt voor bij de film Sahara. Eerst gingen we naar de nieuwe Spar om de ingrediënten te kopen.
Daarna moesten we de bloemsuiker en banketbakkersroom in een kom doen.
Dan melk toevoegen en beginnen met mixen. Er moest ook boter bij en weer mixen. Dan moesten we de koekjes op de plateau leggen om te passen hoeveel er konden opgelegd worden.
Toen moesten we een tas melk klaarzetten. We deden er een druppeltje vanille essence bij. Dan moesten we elk koekje in de melk soppen. Daarna stapelden we alle koekjes op.
We kwamen aan 6 lagen. Er kwam heel veel hagelslag bovenop. De koekjestaart moet dan rusten in de koelkast. Na de laatste speeltijd wilden we de koekjestaart beginnen opeten maar het brandalarm ging af. We moesten nog even wachten. We keken verder naar de film als de koekjestaart op was. We vonden de koekjestaart heel lekker.

Nathan & Zendé     


Jazz

Geplaatst 17 okt. 2017 05:08 door Bart Van den Bosch


Op 14/10/2017 zijn we naar het cc geweest.

Er was een tentoonstelling over jazz. Er hing een stilleven. Dat is een schilderij.

We zagen ook een mobiel. De mobiel bestond uit een grote stok met allemaal verschillende figuren die er aan hingen. Deze mobiel had zwarte figuren waar je van alles in kon zien. Er waren ook speciale gitaren van plastiek, hout en één was doorzichtig. Dat was cool.

We hebben er een paar activiteiten gedaan met videobanden.

Bouwen met de videobanden, ze  kapot slaan en met de stukjes een creatie maken en muziek mee maken.


 

Zendé en Fara

Kastanjes en himmeli's

Geplaatst 11 okt. 2017 04:25 door Bart Van den Bosch

Op maandag 9 oktober hebben Dylan, Zendé en Nand kastanjes gepoft.
Tine heeft ons geholpen.
Tine is de mama van Nand.
We moesten in de kastanjes een kruisje snijden.
Dan hebben we de kastanjes in de pot gedaan met 2 lepels boter erbij.
Daarna hebben we de pot 20 minuten op het fornuis gezet.
Smullen maar!
Arthur en DylanWe hebben ook himmeli's leren maken.
Stien had het tijdens atelier geleerd en leerde het dan aan ons.
Sandy had drie kleuren rietjes gekocht: paarse, groene en oranje.
Je kan verschillende himmeli's maken.
Hieronder vind je een paar voorbeelden.
Billie en Nathan

Averegten

Geplaatst 6 okt. 2017 06:57 door Bart Van den Bosch

We zijn met de klas naar de Averegten geweest om er met de oude mensen te wandelen. We hebben uitleg gekregen over de rolstoelen. Bijvoorbeeld dat je de remmen altijd op moet zetten als je stil staat.

De bewoners maakten graag mopjes.

Er waren er die graag babbelden en zelfs iemand die in slaap viel.

Het was een leuke dag.
Wannes en Stien


Luik

Geplaatst 28 sep. 2017 06:30 door Bart Van den Bosch

 
 

Om 8u20 hadden de Monstertjes en Duiveltjes samen afgesproken op het perron van het station van Booischot! Toen de trein aankwam, stapten we op. We moesten eerst naar Leuven. Toen we daar aankwamen moesten we nog 20 minuten wachten op onze volgende trein naar Luik! In het station van Luik gingen we naar de tentoonstelling ‘Ik ben 20 in 2030’. We moesten onze jassen en rugzakken afgeven. Eerst ontmoetten we Pepper de robot! Pepper kon tegen ons praten. De tentoonstelling was super leuk. Toen we buiten kwamen stonden de correspondenten te wachten.

We ontmoetten hen en mochten een correspondent kiezen. We aten samen. Daarna deden we een wandeling door Luik. We kwamen in een park. Daar konden we samen spelen. Dan was het tijd om met de trein terug naar Booischot te gaan!

 

Willy en Lina

De Langdonken

Geplaatst 28 sep. 2017 06:15 door Bart Van den Bosch

Op 23 september 2017 zijn we met de Duiveltjes naar de Langdonken gefietst.
Toen we aankwamen in de Langdonken zijn we eerst in groepjes van 4 verdeeld door Benny. Elk groepje kreeg een rol touw en een plooimeter. Daarmee moesten we 40m (de omtrek van een are) afmeten.

 

Toen iedereen daarmee klaar was, gingen we naar een heide en daar moest iedereen zijn are uitleggen in een vierhoek. Alle berkenboompjes binnen onze are moesten we proberen uit te trekken. Als we dat niet doen, is er over een paar jaar geen heide meer maar alleen een stuk bos. De heide is nodig voor alle dieren en planten die daar leven.


Daarna gingen we door het bos terug naar de schuur want het was tijd om te eten. We aten hotdogs. Ze waren SUPER LEKKER!!!

Toen was het tijd voor het GROTE spel: vlaggenroof! Er had niemand gewonnen omdat het tijd was om te vertrekken. We vierden ook Esse zijn verjaardag met lekker druivensap en een wafel.

Iedereen maakte zich klaar en we vertrokken terug met de fiets richting Triangel.

Nadjilaou & Fara

Ten Kerselaere

Geplaatst 28 sep. 2017 02:13 door Bart Van den Bosch

 

Er is een groepje van onze klas naar Ten Kerselaere geweest op woensdag 20 september. We zijn voor de eerste keer geweest.
Myriam, de mama van Billie is mee gegaan. We speelden een knikkerspel met de oude mensen en kregen daarna een rondleiding.
Het was heel leuk.

We willen zeker terug komen.

Stien en Billie    

Beton/Le Béton

Geplaatst 21 sep. 2017 01:00 door Bart Van den Bosch

Op maandag 18 september 2017 zijn de werkmannen begonnen met het storten van het beton. Wij zijn gaan kijken.

We zagen 4 mensen die bezig waren met het beton. Eén iemand was het beton aan het glad strijken, nog iemand mat hoe diep het was. Er was ook een meneer die het beton stortte en iemand die de beton-stort-machine bestuurde. Er stonden een paar betonmolens te wachten en er kwamen er steeds bij.

Het glad gestreken beton leek net op een schaatsbaan en het was super cool!

Nyshan & Nadjilaou


 

Scharen van een kreeft

Geplaatst 14 sep. 2017 06:04 door Bart Van den Bosch

 

Daan is met zijn vake uit Frankrijk naar een park geweest.

Hij heeft allemaal spullen uit het park meegenomen naar de klas zoals bladeren van een esdoorn en een paardenkastanje, bolsters, een appeltje en zelfs twee scharen van een kreeft.

Stien en Nand   

1-10 of 512