Nieuws

Meer info: info@freinetschool-triangel.be of tel 015/22.16.30

Nieuwe Triangelgebouw vanuit de lucht

Geplaatst 8 dec. 2018 04:47 door Freinetschool Triangel

Sint viert verjaardag in Triangel!

Geplaatst 6 dec. 2018 05:18 door Freinetschool Triangel   [ 7 dec. 2018 01:05 bijgewerkt ]


Ook dit jaar was de Sint op zijn verjaardag present in Triangel! Hij en zijn Pieten werden verwelkomd door alle kinderen. Er was dit jaar ook een accordeonpiet bij! Daarna trokken ze naar alle klassen waar cadeautjes werden uitgedeeld. 's Middags trokken de Sint en zijn Pieten verder. Er moest nog veel gewerkt worden!!!.

Meer foto's van het bezoek zijn te vinden op de fotopagina van deze website: KLIK HIER!!!   

Sinterklaas in Triangel.

In de loop van de week had Muziekpiet muziek gegeven aan alle klassen. Maar het werd een raadspelletje want we hoorden geen tekst maar alleen een accordeon. Er klonken muzikale Sinterklaasliedjes door alle klassen.

Het was dan ook een grote verrassing toen, vandaag, Muziekpiet haar accordeon nam en alle liedjes speelde. We zongen uitbundig mee!

De Pieten hadden ook in het weekend hun tent opgezet in de kleutertuin. Elke dag kregen we een bericht in onze brievenbus. Maar ook zagen we dat de Pieten mandarijntjes aten ‘s morgens en koffie of thee dronken. Ze hingen zelfs hun vuile was buiten. ‘Is Piet nu zonder broek weg?’

Deze ochtend probeerden ze hun tent terug in te pakken maar dat lukte niet. Zo klungelen,…

Een paar grote kinderen namen de tent mee naar hun klas om uit te zoeken hoe ze ze terug konden dichtvouwen.

Sinterklaas ging in elke klas op bezoek, we kregen allemaal cadeautjes en lekker snoep. De gekke Pieten lieten hun mopjes en fratsen als herinnering na…

De Monstertjes en Duiveltjes kregen een aparte opdracht. Zij kregen in de loop van de week de vraag of ze een liedje wilden zingen voor Sinterklaas en de hele school. Dat deden ze dan ook. Maar ze deden in de loop van de week ook een spel om zo tot coördinaten te komen. Deze coördinaten moesten ze ingeven in de gps. Ze volgden de gps en kwamen zo bij hun cadeautjes, in de bandencentrale van Booischot.

 

Tot volgend jaar………..Monsterlijke koekjes

Geplaatst 3 dec. 2018 23:22 door Patrick Leunens

Openklasmomenten 2018-2019

Geplaatst 26 nov. 2018 06:20 door Freinetschool Triangel


Mathieu aan het woord

Geplaatst 19 nov. 2018 03:06 door Freinetschool Triangel


Vrijdag 16 november 2018 op de studiedag van de Vereniging voor Freinetpedagogie in Utrecht werd het nieuwe boek 'Mathieu aan het woord - Modern onderwijs op basis van gezond verstand' voorgesteld. 

Het boek kan besteld worden met onderstaand bestelformulier of via www.freinet.nl 


Tuin(werk)feestje draait op volle toeren!

Geplaatst 29 okt. 2018 12:26 door Freinetschool Triangel   [ 29 okt. 2018 12:26 bijgewerkt ]

Veel enthousiasme, hard werk en samen gezellig  lekkere pompoensoep eten! 

Dat waren vandaag de ingrediënten van een super 'Tuin(werk)feestje'. Er werden haagjes geplant en onze unieke mispelboom werd van de sloop gered en opnieuw geplant!

Morgen, dinsdag, worden de grasmatten gelegd. Wie zin heeft kan komen helpen vanaf 9 uur.

Niet vergeten: bestelling biogroenten

Geplaatst 29 okt. 2018 12:17 door Freinetschool Triangel


Wie de bestelling voor de maand november nog niet heeft doorgegeven kan dit tijdens de herfstvakantie nog doen door contact op te nemen met Ludo: 0486/75 88 64.   Hij bezorgt dan een bestelformulier.  Uiterlijk tot 3 november!!!!

Herfstfeest 2018

Geplaatst 26 okt. 2018 07:52 door Freinetschool Triangel

Een tuin(werk)feest! U komt toch ook?

Geplaatst 26 okt. 2018 06:12 door Freinetschool Triangel

Op maandag 29 en dinsdag 30 oktober van 9 uur organiseert de werkgroep tuin een 'Tuin(werk)feest'. Er zal hard worden gewerkt maar er is ook tijd voor lekkere pompoensoep!

Er moeten 800 haagplantjes geplant worden en 220 grasmatten gelegd worden. Indien er dan nog tijd overschiet kunnen we de oude kastanje hekwerkjes afbreken om deze later terug te gebruiken. We proberen de druivelaar te recupereren het afdak eventueel af te breken. En als er veel volk komt dan is er meer tijd om wat langer te pauzeren met een tasje soep.


Geen krantenartikels meer op de website!

Geplaatst 24 okt. 2018 02:06 door Freinetschool TriangelWij kregen van de beheersvenootschap  'License2Publish' een waarschuwingsbrief dat we een inbreuk plegen op de auteurswet door krantenartikels over onze school op onze website te publiceren. 

Ofwel moeten we deze artikels binnen de 20 dagen verwijderen ofwel moeten we een licentie- overeenkomst afsluiten die ons dan jaarlijks € 20,00 + 6% BTW per artikel dat we op de website plaatsen zou kosten.  Voor een 10-tal artikels is dat dan jaarlijks € 200,00 + 6% BTW.


Omdat we spaarzaam willen omgaan met ons beperkte budget zullen we de reeds gepubliceerde persartikels verwijderen en in de toekomst geen nieuwe meer plaatsen. 

1-10 of 555