Nieuws

Meer info: info@freinetschool-triangel.be of tel 015/22.16.30

397 EURO VOOR HACHIKO

Geplaatst 12 jun. 2018 11:56 door Freinetschool Triangel
De Vuurvliegjes overhandigden vandaag in het bijzijn van de pers € 397,00 aan Hachiko, de organisatie die assistentiehonden opleidt.
Voor alle foto's: KLIK HIER

VUURVLIEGJES HELPEN ASSISTENTIEHOND DOBBIE

Geplaatst 8 jun. 2018 02:32 door Freinetschool Triangel

Persbericht!


De kinderen uit het derde en vierde leerjaar van GO! Freinetschool Triangel, De Vuurvliegjes, zamelden geld in voor Hachiko, een organisatie die hulphonden traint. Dinsdag 12 juni om 11u30 overhandigen ze een cheque ter waarde van 400 euro. Freinetschool Triangel, Kleine Steenweg 33 in Booischot.

Assistentiehond Dobbie komt soms naar Freinetschool Triangel om er te wennen aan heel wat situaties. De leerlingen mogen op dat moment de hond niet aaien omdat hij aan het werk is. Dat is niet altijd even gemakkelijk voor ze want Dobbie is echt heel lief. Zeb stelde daarom voor om geld in te zamelen voor Hachiko, de organisatie die hulphonden zoals Dobbie traint. Dinsdag 12 juni om 11u30 overhandigen de leerlingen een cheque van 400 euro aan deze organisatie. Dobbie zal er natuurlijk ook bij zijn.

De Vuurvliegjes, zo heten de kinderen van het derde en vierde leerjaar uit de klas van Miet en Ilse van GO! Freinetschool Triangel in Booischot. Ze organiseerden de afgelopen weken verschillende acties ten voordele van Hachiko, een organisatie die hulphonden opleidt.

Miet Bakelants, klasleerkracht: “Ida, de mama van Rosalie uit onze Vuurvliegklas, komt regelmatig samen met ons koken. Ze brengt dan de zorghond Dobbie mee. Dobbie is in het gezin in opleiding om assistentiehond te worden. De eerste twee jaren verblijven assistentiehonden namelijk in een gastgezin. Daarna gaan ze naar rolstoelgebruikers.”


Dobbie komt mee naar school om te wennen aan heel wat situaties, om geduld te oefenen, om te leren rustig te zijn, enzovoort.

“De kinderen mogen de hond op die momenten niet aaien omdat hij aan het werk is. Niet gemakkelijk, want Dobbie is heel lief! Zeb stelde daarom voor om Hachiko, de organisatie die hulphonden zoals Dobbie traint in gastgezinnen, financieel te helpen. Er werden wafeltjes, cupcakes en donuts gebakken. Ook nog fruitige flapjes, verrukkelijke chocolade perencakejes en gemberkoekjes. Andere kinderen weefden en haakten mooie armbandjes of maakten handige meetlatjes. De kinderen stelden een kraampje op waarin ze al hun zelfgemaakte spulletjes en lekkernijen verkochten. Ze verdienden er meer dan 400 euro mee.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patrick Leunens, coördinator Freinetschool Triangel, tel: 015 22 16 30

Meer info over Hachiko: www.hachiko.org

Deelgroepen 3de trimester!

Geplaatst 8 jun. 2018 00:55 door Freinetschool Triangel


Triangel in de pers! HLN 26/5/2018

Geplaatst 29 mei 2018 13:27 door Freinetschool Triangel

Heist-Op-Den-Berg
GO! Freinetschool Triangel in Booischot organiseert vandaag een opendeurdag met rondleidingen op hun nieuwbouwwerf. Tegen volgend schooljaar zou het bouwwerk, dat tien klaslokalen, een documentatiecentrum, een sportzaal, een speel-leer-straat en een atelierkeuken telt, klaar moeten zijn.

“Er moet nog veel gebeuren maar de timing en werkzaamheden liggen op schema”, zegt Patrick Leunens, coördinator van Triangel. “De gevels zijn praktisch klaar, de buitenramen en deuren worden momenteel voorzien van glas, de vloerverwarming is geplaatst en ook alle nutsvoorzieningen zijn geïnstalleerd. Het grote werk zit hem nog in de afwerking van de nieuwe speel-leer-straat en de betegeling van de verharde speelplaats en de overdekte speelplaats. Op zaterdag 1 september staat de officiële opening gepland.”

Op zaterdag zal er tussen 14 en 18 uur ieder kwartier een groep van een twintigtal mensen worden rondgeleid op de werf. De rondleidingen worden gegeven door de leerkrachten. “Iedereen is welkom om onze werf te komen bezoeken en inschrijven is niet verplicht”, legt Patrick uit. “Onze 190 kinderen en ons schoolteam moeten al langer dan een schooljaar rekening houden met de grote bouwwerf en alle moeilijkheden dat dit met zich meebrengt. Deze opendeurdag op de werf is de gelegenheid om vast te stellen dat het de moeite waard is om nog even door deze zure appel te bijten. Er staat ons allen iets heel moois en functioneel te wachten.” De totale kostprijs van de nieuwbouw bedraagt 3,2 miljoen euro, volledig gefinancierd door het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap.

Jullie waren weer fantastisch!

Geplaatst 29 mei 2018 03:12 door Freinetschool Triangel

Foto's opendeurdag!

Geplaatst 28 mei 2018 04:04 door Freinetschool TriangelWie wil kan de foto's van de opendeurdag bekijken op onze fotopagina.

Mia is geboren!!!

Geplaatst 21 mei 2018 06:19 door Freinetschool Triangel

Mia, het dochtertje van Sandy, leerkracht 3de graad, zorgleerkracht en ex kleuterleerkracht van de Banaantjes en het dochtertje van Seppe is geboren op 15 mei om 00u45. Ze woog 2kg 590 en is 49cm groot.


Mama en Mia genieten van een paar dagen welverdiende rust. Misschien komen ze al op bezoek op de opendeurdag!!!


Welkom Mia en proficiat Sandy en Seppe!!!

Heeel veeel foto's van de Limoentjes op kamp

Geplaatst 21 mei 2018 06:13 door Freinetschool TriangelKLIK HIER om de foto's van het kamp van de Limoentjes te zien (en ook een paar filmpjes!)

Video van de Limoentjes op kamp in Westerlo!

Geplaatst 18 mei 2018 01:57 door Freinetschool Triangel   [ 18 mei 2018 01:58 bijgewerkt ]

Op de facebookpagina is er een video te zien van de Limoentjes op kamp in de Jeugdherberg Het Boswachtershuis in Westerlo! Vergeet het geluid niet aan te zetten!!! 

De 1ste kampdag van de Neteltjes!

Geplaatst 14 mei 2018 13:00 door Patrick Leunens

We zijn er geraakt, met onze fiets tot aan de Hoge Rielen!Eerst ons bed opmaken, valies uitpakken en dan kon het kampleven groeien ...De speleobox stond op ons te wachten.Zo'n mooi weer dat we buiten konden smullen van onze spaghetti.We zijn al naar de zwemvijver gefietst, nog even profiteren van het mooie weer.Op naar de nacht en de volgende kampdagen ... 

1-10 of 540