Nieuws

Meer info: info@freinetschool-triangel.be of tel 015/22.16.30

Vuurvliegjes schenken opbrengst verkoop smoothies aan daklozenwerking

Geplaatst 28 jun. 2019 03:37 door Freinetschool Triangel

Marike van de Vuurvliegjes zag een reportage over daklozen op televisie. Ze bracht dit verhaal in de klas. Alle leerlingen vonden dat ze moesten helpen. Maar hoe? Door centjes te verdienen voor hen. Zo gezegd zo gedaan. Samen met de kookmama’s maakten ze een smoothie kraampje. Vervolgens een affiche die ze verspreidden in de andere klassen. En een vrije gift pot. Het werd een groot succes en leverde 170 euro op. Vrijdag 21 juni 2019 was het zover. Ze brachten een bezoek aan daklozenwerking 't Vlot en overhandigden het geld, kleding en speelgoed aan 't Vlot. 

Hun actie trok de aandacht van 2 kranten: HLN en GVA. Veel leesplezier!


Kamp Duiveltjes

Geplaatst 28 jun. 2019 03:16 door Freinetschool Triangel

In juni trokken de Duiveltjes naar het Jagershuis in Tessenderlo. Aan de verhalen en de foto’s te zien, was het een fantastische ervaring. 

Klik HIER voor meer sfeerfoto's.

grootouderfeest

Geplaatst 18 jun. 2019 03:21 door Freinetschool Triangel

Het grootouderfeest heeft woensdag 5 juni 2019 plaatsgevonden onder het afdak van de speelplaats. De kleuters hebben wederom hun beste beentje voorgezet:
  • kennismaken met hun kleuterklas;
  • een spetterend optreden;
  • lekkere taart en koffie;
  • gezellige babbels.
Kortom: het grootouderfeest was weer een succes!

We willen ook de helpende ouders bedanken voor hun inzet en enthousiasme.

HIER hier voor meer sfeerfoto's.

Kamp Monstertjes - dag 2

Geplaatst 14 jun. 2019 01:37 door Freinetschool Triangel

Vandaag kwam Sandy op bezoek. Het weer zat ons overdag niet mee. We zijn uitgeregend. Noor heeft een ritje met de ziekenwagen gemaakt na een ongeval met een gocart. Ze werd bij haar terugkomst uit het ziekenhuis in de watten gelegd. We hebben 'potteke stamp' gespeeld en aten in het zonnetje spaghetti. We eindigden de dag met een bonte avond. 

 Klik HIER voor meer sfeerfoto's.

Kamp Monstertjes

Geplaatst 11 jun. 2019 23:24 door Freinetschool Triangel   [ 11 jun. 2019 23:30 bijgewerkt ]

De monstertjes zijn goed aangekomen en genieten van een zonnige eerste dag.
Klik HIER voor meer sfeerfoto's.


Meesterwerken Monstertjes

Geplaatst 9 jun. 2019 05:13 door Freinetschool Triangel

Naar jaarlijkse gewoonte presenteerden de leerlingen van het 6de jaar van de Monstertjes de voorbije weken hun eerste meesterwerken.Een meesterwerk is een groot onderzoek dat ze zelfstandig doen over een onderwerp dat hen nauw aan het hart ligt. Een eindproduct waarmee ze de lagere school afsluiten, waarin ze tonen wat ze in al die jaren opbouwden: plannen, zelfstandigheid, onderzoeken, informatiebronnen raadplegen, fouten maken en eruit leren, ervaren, teksten schrijven, illustreren, presenteren.

Elk op hun eigen manier tonen ze prachtige werken.

Klik HIER voor meer sfeerfoto's.

Vacature - 1 voltijdse of 2 halftijdse Freinetleerkracht(en) in een ondersteunende zorgopdracht

Geplaatst 9 jun. 2019 04:09 door Freinetschool Triangel

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een gemotiveerde onderwijzer(es) lagere school met kennis van en interesse voor het Freinetonderwijs. De zorguren worden gepresteerd in de lagere school om de klaswerking te ondersteunen. We verwachten dat hij/zij bereid is om zich te engageren in de Freinetpedagogie en deel uit te maken van een dynamisch Freinetteam.


Profiel

Professionele bachelor lager onderwijs

Interesse en voorkennis van het Freinetonderwijs

Bereid zijn om zich te verdiepen in de Freinetpedagogie via coaching, nascholing en zelfstudie

Zin voor samenwerking


Indiensttreding

Tijdelijke aanstelling in een voltijdse of halftijdse zorgopdracht van 1 september 2019 tot en met 30 juni 2020.


Plaats van tewerkstelling

GO! Freinetschool Triangel

Kleine Steenweg 33

2221 Booischot


Waar en hoe solliciteren?

U bezorgt ons een sollicitatiebrief met cv via directie@freinetschool-triangel.be . U kan solliciteren tot uiterlijk 16 juni 2019. Op basis van de gemotiveerde sollicitatiebrieven en de cv’s wordt er een selectie gemaakt. Indien u geselecteerd bent, wordt u uitgenodigd voor een gesprek.


Timing

·       7 – 16 juni 2019

sollicitatieperiode

·       Samenstelling van de sollicitatiecommissie

2 leerkrachten, 1 ouder uit de schoolraad, 1 ouder, 1 coördinator

·       17 – 21 juni 2019

selectie op basis van cv’s en gemotiveerde sollicitatiebrieven

·       22 – 26 juni 2019

Sollicitatiegesprekken

·       1 september 2019

       indiensttreding


Contact

Katrien van Gilse

Coördinator GO! Freinetschool Triangel

Kleine Steenweg 33

2221 Booischot

T 015 22 16 30

E directie@freinetschool-triangel.be
Opendeurdag 18 mei 2019

Geplaatst 28 mei 2019 01:16 door Freinetschool TriangelZaterdag 18 mei organiseerden we onze jaarlijkse opendeurdag. Onze Triangelkinderen konden tal van spelletjes spelen. Er werden weer vlijtig taarten gebakken. Het optreden was fantastisch. De zon was van de partij. We merkten veel nieuwe gezichten op. De sfeer zat goed en het was een gezellige drukte. Kortom: het was een geslaagde editie. 

We hebben ook 10 gelukkig winnaars getrokken uit de spelletjeskaarten. Zij kregen een herbruikbare linnen Triangeltas. Deze zijn nog steeds te verkrijgen aan een democratische prijs van €3 op het secretariaat. 

Wij willen alvast alle helpende handen uitdrukkelijk bedanken om van deze opendeurdag opnieuw een succes te maken. Jullie waren fantastisch!

Meer sfeerbeelden vind je HIER.


De Vuurvliegjes zijn goed aangekomen

Geplaatst 28 mei 2019 00:16 door Freinetschool Triangel   [ 28 mei 2019 00:18 bijgewerkt ]

We zijn gisteren goed aangekomen en speelden al een fantastisch bosspel. We zwommen in het wildwaterzwembad en sloten de avond af met een super leuke quiz.

Groetjes

De Vuurvliegjes


Bezoek van de Waalse correspondenten - 3de graad

Geplaatst 27 mei 2019 07:27 door Freinetschool Triangel   [ 27 mei 2019 07:30 bijgewerkt ]

De Waalse correspondenten van de 3de graad zijn van woensdag 8 mei 2019 tot en met vrijdag 10 mei 2019 op bezoek geweest in Triangel.Door een gemiste aansluiting en een treinonderbreking kwamen onze correspondenten na een rit van 6 uur woensdagnamiddag toch nog aan. Na een nachtje goed slapen trokken de leerlingen van de derde graad samen met hen naar Leuven. Ze brachten een bezoek aan de Abdij van het Park en hielden op het kerkhof een moment van stilte bij de graven van de omgekomen kinderen en hun meester van het busongeval in Sierre in 2012. ’s Middags trokken ze naar het centrum van Leuven. Ze beklommen de Ladeuzetoren en smulden van een lekker ijsje.


Vrijdagvoormiddag werden de zelfgemaakte activiteiten, toneeltjes en dansjes - die voorbereid waren voor woensdagnamiddag - toch nog gedaan. Er werd ook een korte film getoond met enkele serene beelden van het busongeval in Sierre. De slachtoffers hadden dezelfde leeftijd als onze Triangelkinderen en Waalse correspondenten. Het werd even heel stil. De dag werd afgesloten met een lunch onder het afdak in plaats van op het nieuwe basketbalveld wegens de vele buien. Tenslotte namen we van onze correspondenten afscheid aan het station.


Meer sfeerfoto's van deze 3-daagse vind je HIER  .

1-10 of 571