Nieuws

Meer info: info@freinetschool-triangel.be of tel 015/22.16.30

Dikketruiendag in Triangel

Geplaatst 15 feb. 2019 01:18 door Freinetschool Triangel   [ 15 feb. 2019 01:23 bijgewerkt ]


Dikketruiendag

Dinsdag 12 februari 2019

Zoals ieder jaar nam Triangel ook dit jaar deel aan Dikketruiendag


Vrijdag 9/2/2019 werd Dikketruiendag besproken in alle klassen en werden er vraagjes opgesteld voor Celina, de klimaatwetenschapper die op Dikketruiendag de klassen kwam bezoeken. Maandag werd de voorbereiding in de klassen verder gezet. Alle klassen bekeken de video van het liedje ‘Les enfants de la terre’.

 

Het spandoek van de Mooimakers werd aan de voorgevel van de school opgehangen.

 


Op Dikketruiendag zelf kwamen alle Triangelaars samen in de turnzaal. Daar werd er gezongen door de kinderen. Kinderen van de school die deelnamen aan de klimaatbetoging namen het woord en vertelden waarom ze gingen betogen.


 

De klimaatwetenschapper, Celina, werd voorgesteld. Die bezocht alle klassen.

 

De klassen kregen ook een opdracht: zoek een antwoord op jullie klimaatvragen. Men kon hiervoor een beroep doen op de klimaatwetenschapper. En werk vandaag in de klas rond Dikketruiendag.

 

We brengen alles samen en op een nog af te spreken dag sluiten we af met de inbreng van Dikketruienda van de verschillende klassen.

Vervanging van een lid van de schoolraad

Geplaatst 14 feb. 2019 07:06 door Freinetschool Triangel

VERKIEZINGEN SCHOOLRAAD

Vervanging van een rechtstreeks verkozen lid.

Schooljaar 2018-2019

 

Ter vervanging een verkozen lid uit de geleding van de ouders worden er verkiezingen georganiseerd.

Er zijn 5 ouders die zich kandidaat hebben gesteld. Hieronder een korte voorstelling van de kandidaten.

Op vrijdag 15/2/19 worden de stembiljetten verspreid via de postvakjes.

De verkiezingsperiode loopt van maandag 18 februari t.e.m. vrijdag 22 februari 2019. De stembiljetten kunnen in de stembus aan de postvakjes worden gedeponeerd.  

Op maandag 25/2/19 wordt de uitslag bekend gemaakt.


VOORSTELLING KANDIDATEN (Alfabetisch)

Ik ben Fleur Anne, de mama van Babette en Roza Deschout. Wij verhuisden deze zomer en zijn sinds september nieuw op deze school.  Ikzelf ben al 12 jaar werkzaam in het onderwijs.  Ik vind het fijn om kinderen te zien groeien in al hun facetten en daar deel vanuit te maken. Naast onderwijs hou ik enorm van de natuur.

Ik wil me graag engageren om deel uit te maken van de schoolraad. Kinderen brengen veel uren door in school dus goed onderwijs is belangrijk. Dit ligt me nauw aan het hart. Als ik daar iets kan in betekenen, dan zet ik me daar graag voor in. Ik wil graag mijn betrokkenheid tonen bij het schoolgebeuren.

Vriendelijke groeten

Fleur Anne 


Ik ben Pieter Berens, papa van Merel (de Vuurvliegjes) en Wolf (de Bijtjes).

Mogen zijn wie je bent, ongeacht je mogelijkheden of afkomst, én de ruimte krijgen en plezier vinden in het ontdekken en verkennen van “de wereld” in alle veiligheid, dat zie ik bij mijn kinderen gebeuren in Triangel.

Om dat proces voor alle Triangelkinderen blijvend te kunnen waarmaken, wil ik me graag meer engageren, en me kandidaat stellen voor de schoolraad.

Pieter Berens


Ik ben Nathalie Dils, mama van 4 lieve, energieke jongens. Momenteel studeer ik opnieuw voor leerkracht secundair onderwijs. Ik engageer me graag extra op de school, vermits we nog een aantal jaren triangel voor de boeg hebben. Ik wil graag mee bouwen aan de toekomst van de kinderen en de school. Op deze manier hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan een coöperatieve werking en wil ik de school mee ondersteunen.

Nathalie Dils, mama van Matheo, Raphaël, August en Samuel
Ik ben Lysbeth Jans. Sinds onze kinderen er school lopen, ken ik Triangel als een school die haar belofte om ervaringsgericht te werken met een focus op coöperatief leren meer dan waarmaakt. Het eerste gesprek met een Triangelleerkracht op de opendeurdag in mei 2010 overtuigde ons meteen om onze kinderen aan Triangel toe te vertrouwen. En daar hebben we 9 jaar later nog geen spijt van. Intussen leerden we ook de Triangelgemeenschap kennen als een geheel van geëngageerde leerkrachten, leerlingen en ouders. Zelf werk ik mijn hele professionele leven in het onderwijs, en werk ik sinds 2007 als taaldocent in een lerarenopleiding in Brussel. In de ouderraad wil ik me inzetten voor nog meer transparantie voor ouders, wil ik het pedagogische project van Triangel met vuur verdedigen en het team ondersteunen.

Lysbeth Jans, mama van Wannes (Monstertje)  en Elias (Limoentje) Van der Auwera. 

Hallo, ik ben Karen Marchand, crisispsycholoog bij de dienst slachtofferhulp van de FOD Justitie en trotse (pleeg)mama van Lotte, Cato, (ex triangelaars) Seppe, Nina, Fien, Janne(Vuurvliegen),Jesse(Bijtjes) en kleine Robbe(Krokodilletjes).

De reden waarom we elke dag vanuit het verre Limburg naar Booischot komen is behalve ‘goe zot ‘ te vinden in het feit dat Triangel een school uit de duizend is – een fantastisch team dat pro actief handelt en denkt en steeds aanspreekbaar is – een ecologisch verantwoorde visie deelt en bovenal onze kinderen het vertrouwen in hun eigen kunnen meegeeft.

Waarom ik me kandidaat stel voor de schoolraad is omdat ik deze waarden bovenal wil behouden. We evolueren snel naar een moderne school maar mogen zeker onze eigenheid en troeven niet uit het oog verliezen. Een ‘grote’ school begint met een ‘groot ‘ hart – iedereen is welkom en kan zichzelf zijn. Laat solidariteit nu het grote basisbegrip zijn van onze samenleving. Iets wat onze kinderen bij Triangel zeker meekrijgen – leren doe je hier door samen op ontdekking te gaan, te voelen, te ondervinden, te kijken… en door elkaar te helpen of hulp te aanvaarden.

School betrokkenheid is geen aflevering van ‘de Luizenmoeder’ maar een continu proces van geven en nemen.

Karen Marchand
Traktatie Heide Atelier in de pers

Geplaatst 11 feb. 2019 07:59 door Freinetschool Triangel

Het Laatste Nieuws publiceerde een artikel over de traktatie van het Heide Atelier!

KLIK HIER om naar dit artikel op de website van HLN te gaan 

Triangel wordt getrakteerd op ijs!

Geplaatst 5 feb. 2019 06:01 door Freinetschool Triangel


Jongeren van Heide Atelier trakteren leerlingen Freinetschool Triangel op zelfgemaakt ijs, vrijdag 8 februari om 14u in de inkomhal van Freinetschool Triangel, Kleine Steenweg 33 in Booischot.


De leerlingen van Freinetschool Triangel zamelden 565 euro in voor Heide Atelier in Heist-op-den-Berg. 


De jongeren van Heide Atelier bedanken op hun beurt de leerlingen met een zelfgemaakte ijsstronk die vrijdag 8 februari wordt aangesneden in de inkomhal van Freinetschool Triangel in Booischot.

Duiveltjes en Monstertjes - zo heten de kinderen van de derde graad van Freinetschool Triangel – schonken de opbrengst van hun koekjesverkoop aan Heide Atelier in Heist-op-den-Berg.

In Heide Atelier komen jongeren met een Niet-Aangeboren-Hersenletsel (NAH) samen om artisanaal ijs te maken en verkopen. Ook is Heide Atelier een klankbord voor ouders die plots een ‘ander kind’ in huis hebben door de gevolgen van een niet-aangeboren hersenletsel.
De kinderen van Freinetschool Triangel kozen zelf voor Heide Atelier als goed doel tijdens de warmste week. Ines Seutin, algemeen coördinator van Heide Atelier en Ruben die er als jongere werkzaam is, kwamen naar de klas en stelden Heide Atelier voor. De Triangelkinderen en hun ouders gingen enthousiast aan de slag: lekkere koekjes werden gebakken, ingepakt en verkocht in de school.

“Onnodig te zeggen dat er meer komt bij zien dan het bakken zelf. De kinderen rekenden, wogen, zochten op, schreven teksten, drukten, maakten een verkoopstand, telden geld, ...”, zeggen Brechje Thasing en Benny Van Dyck, leerkrachten van de derde graad.

Voor die inzet en steun bedankt Heide Atelier aanstaande vrijdag de kinderen van GO! Freinetschool Triangel met een lekker stuk ijsstronk.

Help mee tuberculose en lepra de wereld uit!

Geplaatst 4 feb. 2019 00:31 door Freinetschool Triangel


De Duiveltjes

gaan weer stiftjes verkopen voor de Damiaan actie.


Een pakje kost 7 euro. Stiftjes per stuk : 2 euro

Stiftjesverkoop Damiaan
Woensdag 6 februari 2019
11:30u

in de hal van TriangelWe doen het voor mensen met lepra en tuberculose.

Lepra tast de spieren aan. Daardoor krijg je vermaling, verminking,
blindheid  en klauwhanden.
Door tuberculose hoest je veel, krijg je hevige koorts en vermager je ernstig.


Met 50 euro redden we een mensenleven.
                          

 


Openklasmoment zondag 20/1/2019

Geplaatst 14 jan. 2019 06:19 door Freinetschool Triangel

Fijne feesten. Gelukkig 2019!

Geplaatst 21 dec. 2018 07:14 door Freinetschool Triangel565 EURO voor de warmste week

Geplaatst 21 dec. 2018 07:12 door Freinetschool Triangel


De Duiveltjes en de Monstertjes verzamelden door de verkoop van hun koekjes € 565,00 voor de Warmste Week. Bedank aan alle kopers en aan alle verkopers!!!
Dit schitterende resultaat werd vandaag door de Duiveltjes en de Monstertjes aan alle Triangelaars meegedeeld op een korte afsluiting. 
Mini-concert van de Suso Brothers

Geplaatst 21 dec. 2018 05:26 door Freinetschool Triangel   [ 21 dec. 2018 06:16 bijgewerkt ]

Klimboom is verhuisd!

Geplaatst 20 dec. 2018 06:13 door Freinetschool TriangelHierboven nog op de plaats waar hij in 1995 werd geplant.
Hieronder op zijn nieuwe locatie. Hopelijk komt hij volgende lente opnieuw in bloei!
1-10 of 538