Nieuws

Meer info: info@freinetschool-triangel.be of tel 015/22.16.30

Kamp Monstertjes - dag 2

Geplaatst 14 jun. 2019 01:37 door Freinetschool Triangel

Vandaag kwam Sandy op bezoek. Het weer zat ons overdag niet mee. We zijn uitgeregend. Noor heeft een ritje met de ziekenwagen gemaakt na een ongeval met een gocart. Ze werd bij haar terugkomst uit het ziekenhuis in de watten gelegd. We hebben 'potteke stamp' gespeeld en aten in het zonnetje spaghetti. We eindigden de dag met een bonte avond. 

 Klik HIER voor meer sfeerfoto's.

Kamp Monstertjes

Geplaatst 11 jun. 2019 23:24 door Freinetschool Triangel   [ 11 jun. 2019 23:30 bijgewerkt ]

De monstertjes zijn goed aangekomen en genieten van een zonnige eerste dag.
Klik HIER voor meer sfeerfoto's.


Meesterwerken Monstertjes

Geplaatst 9 jun. 2019 05:13 door Freinetschool Triangel

Naar jaarlijkse gewoonte presenteerden de leerlingen van het 6de jaar van de Monstertjes de voorbije weken hun eerste meesterwerken.Een meesterwerk is een groot onderzoek dat ze zelfstandig doen over een onderwerp dat hen nauw aan het hart ligt. Een eindproduct waarmee ze de lagere school afsluiten, waarin ze tonen wat ze in al die jaren opbouwden: plannen, zelfstandigheid, onderzoeken, informatiebronnen raadplegen, fouten maken en eruit leren, ervaren, teksten schrijven, illustreren, presenteren.

Elk op hun eigen manier tonen ze prachtige werken.

Klik HIER voor meer sfeerfoto's.

Vacature - 1 voltijdse of 2 halftijdse Freinetleerkracht(en) in een ondersteunende zorgopdracht

Geplaatst 9 jun. 2019 04:09 door Freinetschool Triangel

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een gemotiveerde onderwijzer(es) lagere school met kennis van en interesse voor het Freinetonderwijs. De zorguren worden gepresteerd in de lagere school om de klaswerking te ondersteunen. We verwachten dat hij/zij bereid is om zich te engageren in de Freinetpedagogie en deel uit te maken van een dynamisch Freinetteam.


Profiel

Professionele bachelor lager onderwijs

Interesse en voorkennis van het Freinetonderwijs

Bereid zijn om zich te verdiepen in de Freinetpedagogie via coaching, nascholing en zelfstudie

Zin voor samenwerking


Indiensttreding

Tijdelijke aanstelling in een voltijdse of halftijdse zorgopdracht van 1 september 2019 tot en met 30 juni 2020.


Plaats van tewerkstelling

GO! Freinetschool Triangel

Kleine Steenweg 33

2221 Booischot


Waar en hoe solliciteren?

U bezorgt ons een sollicitatiebrief met cv via directie@freinetschool-triangel.be . U kan solliciteren tot uiterlijk 16 juni 2019. Op basis van de gemotiveerde sollicitatiebrieven en de cv’s wordt er een selectie gemaakt. Indien u geselecteerd bent, wordt u uitgenodigd voor een gesprek.


Timing

·       7 – 16 juni 2019

sollicitatieperiode

·       Samenstelling van de sollicitatiecommissie

2 leerkrachten, 1 ouder uit de schoolraad, 1 ouder, 1 coördinator

·       17 – 21 juni 2019

selectie op basis van cv’s en gemotiveerde sollicitatiebrieven

·       22 – 26 juni 2019

Sollicitatiegesprekken

·       1 september 2019

       indiensttreding


Contact

Katrien van Gilse

Coördinator GO! Freinetschool Triangel

Kleine Steenweg 33

2221 Booischot

T 015 22 16 30

E directie@freinetschool-triangel.be
Opendeurdag 18 mei 2019

Geplaatst 28 mei 2019 01:16 door Freinetschool TriangelZaterdag 18 mei organiseerden we onze jaarlijkse opendeurdag. Onze Triangelkinderen konden tal van spelletjes spelen. Er werden weer vlijtig taarten gebakken. Het optreden was fantastisch. De zon was van de partij. We merkten veel nieuwe gezichten op. De sfeer zat goed en het was een gezellige drukte. Kortom: het was een geslaagde editie. 

We hebben ook 10 gelukkig winnaars getrokken uit de spelletjeskaarten. Zij kregen een herbruikbare linnen Triangeltas. Deze zijn nog steeds te verkrijgen aan een democratische prijs van €3 op het secretariaat. 

Wij willen alvast alle helpende handen uitdrukkelijk bedanken om van deze opendeurdag opnieuw een succes te maken. Jullie waren fantastisch!

Meer sfeerbeelden vind je HIER.


De Vuurvliegjes zijn goed aangekomen

Geplaatst 28 mei 2019 00:16 door Freinetschool Triangel   [ 28 mei 2019 00:18 bijgewerkt ]

We zijn gisteren goed aangekomen en speelden al een fantastisch bosspel. We zwommen in het wildwaterzwembad en sloten de avond af met een super leuke quiz.

Groetjes

De Vuurvliegjes


Bezoek van de Waalse correspondenten - 3de graad

Geplaatst 27 mei 2019 07:27 door Freinetschool Triangel   [ 27 mei 2019 07:30 bijgewerkt ]

De Waalse correspondenten van de 3de graad zijn van woensdag 8 mei 2019 tot en met vrijdag 10 mei 2019 op bezoek geweest in Triangel.Door een gemiste aansluiting en een treinonderbreking kwamen onze correspondenten na een rit van 6 uur woensdagnamiddag toch nog aan. Na een nachtje goed slapen trokken de leerlingen van de derde graad samen met hen naar Leuven. Ze brachten een bezoek aan de Abdij van het Park en hielden op het kerkhof een moment van stilte bij de graven van de omgekomen kinderen en hun meester van het busongeval in Sierre in 2012. ’s Middags trokken ze naar het centrum van Leuven. Ze beklommen de Ladeuzetoren en smulden van een lekker ijsje.


Vrijdagvoormiddag werden de zelfgemaakte activiteiten, toneeltjes en dansjes - die voorbereid waren voor woensdagnamiddag - toch nog gedaan. Er werd ook een korte film getoond met enkele serene beelden van het busongeval in Sierre. De slachtoffers hadden dezelfde leeftijd als onze Triangelkinderen en Waalse correspondenten. Het werd even heel stil. De dag werd afgesloten met een lunch onder het afdak in plaats van op het nieuwe basketbalveld wegens de vele buien. Tenslotte namen we van onze correspondenten afscheid aan het station.


Meer sfeerfoto's van deze 3-daagse vind je HIER  .

Grootwordenfeest 2019

Geplaatst 27 mei 2019 06:56 door Freinetschool Triangel

Op 4 mei 2019 was het Grootwordenfeest!


Dit is een feest voor de kinderen van de eerste graad. Ze vieren samen met familie en vrienden dat ze groot geworden zijn. Daarvoor moeten de kinderen wel een aantal proeven doorstaan waarmee ze bewijzen dat ze inderdaad al groot zijn!


Die bewuste zaterdagochtend nam een verteller de kinderen mee in het verhaal van een jongen die in een zeepbel zat en zo de wereld rondreisde. Het was een veilige plek, maar na een tijdje ook een eenzame plek. De jongen maakte vele avonturen mee tijdens zijn reis. En dan vertrokken de kinderen op tocht… 


Ze legden drie proeven af: ze stapten zelf in een grote bubble ball en legden daarmee een parcours af. Ze rolden over de grond en sprongen in een groot nest. Bij een andere proef bliezen ze reuzegrote bellen van zeepsop. Bij de laatste proef zaten ze op een karretje en reden ze door een mysterieuze tunnel waar ze heel wat beleefden.


Alle kinderen hadden alle proeven goed gedaan en daarna werden ze 'groot' verklaard. Iedereen kreeg een mooi cadeau met wensen van hun gasten. Een dag om nooit te vergeten!


Sfeerfoto's van deze fantastische dag vind je HIER.

Afscheid van Patrick

Geplaatst 27 mei 2019 06:09 door Freinetschool Triangel   [ 27 mei 2019 06:30 bijgewerkt ]

Op 1 mei 2019 ging Patrick Leunens, coördinator van Freinetschool Triangel, met pensioen. 

Een terugblik in de tijd

Van bij de start van de school in 1995 was Patrick er al bij. Eerst als ouder van een Triangelkind en als echtgenoot van Truus Schuttyser, die een van de drijvende krachten achter de oprichting van de Freinetschool in Booischot was. Later als lid van de schoolraad en vervolgens, vanaf 1 februari 2001, als coördinator en dus directeur. Patrick ging steeds voluit voor de Freinetpedagogie. Vanuit zijn sociaal engagement en maatschappijvisie zorgde hij er tevens voor dat Triangel werkelijk een Freinetschool voor alle kinderen werd. ‘Une école pour tous’, zoals Celestin Freinet het zelf wou.

“Ik heb de school zien groeien van 60 naar 200 leerlingen”, zegt Patrick zelf in zijn afscheidsbrief aan de kinderen en ouders. “Ik heb vele mooie herinneringen. Nu eerst even afkicken van 18 jaar lang aanvoerderschap. Maar een supporter blijf ik voor de rest van mijn leven: van de school én de Freinetpedagogie.”

Het laatste wapenfeit van Patrick was de realisatie van een totale nieuwbouw voor Triangel. Reeds vele jaren was hij bezig met de opstart van het bouwdossier, het plan, de afbraak van de oude gebouwen en uiteindelijk de opvolging en realisatie van de nieuwbouw zelf. Op 1 september 2018 nam de school haar intrek in de nieuwe gebouwen. De laatste maanden van zijn Triangelcarrière bracht Patrick dan ook door in een nieuw gebouw en prachtig bureau. 

Patrick, dank je wel voor alles!
We zullen je missen.

De foto's van zijn afscheid kan HIER je bekijken.

Geen voor- en naschoolse opvang - di.14 mei 2019

Geplaatst 13 mei 2019 05:25 door Freinetschool Triangel   [ 13 mei 2019 08:14 bijgewerkt ]

Beste ouder(s),

De voor- en naschoolse opvang op school zal uitzonderlijk gesloten zijn naar aanleiding van een nationale actiedag voor meer koopkracht op dinsdag 14 mei 2019. Meer informatie kan u lezen in de bijgevoegde ouderbrief.

Met vriendelijke groeten

Katrien van Gilse
Directie GO! Freinetschool Triangel 

1-10 of 568