Nieuws

Meer info: info@freinetschool-triangel.be of tel 015/22.16.30

Groente- en fruitpakketten

Geplaatst 2 sep. 2019 05:00 door Freinetschool Triangel   [ 2 sep. 2019 05:01 bijgewerkt ]

Ook dit schooljaar is Triangel een verdeelpunt voor groente- en fruitpakketten van de Bio-hoeve uit Westerlo. Een groente- of fruitpakket bevat verse gevarieerde seizoensgewassen van gecontroleerde biologische teelt. Ze komen rechtstreeks van het veld aan een voordelige prijs. Iedere keer weer gezond, lekker en een eerlijk inkomen voor de producent. De pakketten worden geleverd op dinsdag.

 

Voor meer informatie hierover kan je terecht bij bioboeren Lea en Marc: 014/265965 of bij Ludo, papa van Luka: 0486 758864

 

De pakketten zijn standaardformaten. Je hebt er voor 1, 2 of 4 personen, zowel groenten als fruit. Groentepakketten bevatten 6 à 7 verschillende soorten groenten. Fruitpakketten zijn samengesteld uit een mengeling van basisfruit aangevuld met seizoensfruit. Ook biologische aardappelen kan je apart bestellen per 5 kg.

 

Om een bestelling te plaatsen maak je gebruik van de bestelformulieren in de hal aan de postvakjes. Je brengt het ingevulde bestelformulier met gepast geld binnen op het secretariaat. 

 1 pers. groenten              5,00 €

 1 pers. fruit                     5,00 €

 1 pers. gemengd           10,00 €

 2 pers. groenten            10,00 €

 2 pers. fruit                   10,00 €

 4 pers. groenten            15,00 €

 4 pers. fruit                   15,00 €

 Aardappelen 5 kg           5,00 €

't is weer voorbij die mooie zomer...

Geplaatst 29 aug. 2019 01:33 door Freinetschool Triangel

Maandag 2 september is het zover, de start van het nieuwe schooljaar! Voor Triangel is het zelfs een speciaal schooljaar, dat zullen jullie snel ontdekken.

Wij verwachten alle kinderen maandagochtend om 8u40 in onze school. Het Triangelteam zal klaarstaan om jullie te ontvangen.

Nadat de kinderen naar de klas gebracht zijn, nodigen wij de ouders uit voor een tas koffie of thee op de speelplaats onder het afdak. Zo kunnen de ouders kennismaken met elkaar en even napraten. Om 9u30 zal er getriangeld worden en worden de ouders verzocht de school te verlaten langs de hoofdingang zodat de klassen niet gestoord worden.

Denk eraan: vanaf dit schooljaar eindigt de school ook op maandag om 15u30!

De ouders van nieuwe leerlingen en instappers in de kleuterklas worden verwacht om de inschrijvingsformulieren te ondertekenen op het secretariaat. Graag hadden wij dit de eerste week van het schooljaar in orde gebracht, u kan hiervoor elke dag terecht op het secretariaat.

Denk er ook aan om jullie postvakje leeg te maken (let op: nieuwe alfabetische indeling!), bij de start van het schooljaar hoort traditioneel heel wat info die je hier kan vinden. Voor vragen, opmerkingen, … kan u steeds terecht op het secretariaat! Wij wensen jullie van harte een fijne start toe van een tof schooljaar!

Vuurvliegjes schenken opbrengst verkoop smoothies aan daklozenwerking

Geplaatst 28 jun. 2019 03:37 door Freinetschool Triangel

Marike van de Vuurvliegjes zag een reportage over daklozen op televisie. Ze bracht dit verhaal in de klas. Alle leerlingen vonden dat ze moesten helpen. Maar hoe? Door centjes te verdienen voor hen. Zo gezegd zo gedaan. Samen met de kookmama’s maakten ze een smoothie kraampje. Vervolgens een affiche die ze verspreidden in de andere klassen. En een vrije gift pot. Het werd een groot succes en leverde 170 euro op. Vrijdag 21 juni 2019 was het zover. Ze brachten een bezoek aan daklozenwerking 't Vlot en overhandigden het geld, kleding en speelgoed aan 't Vlot. 

Hun actie trok de aandacht van 2 kranten: HLN en GVA. Veel leesplezier!


Kamp Duiveltjes

Geplaatst 28 jun. 2019 03:16 door Freinetschool Triangel

In juni trokken de Duiveltjes naar het Jagershuis in Tessenderlo. Aan de verhalen en de foto’s te zien, was het een fantastische ervaring. 

Klik HIER voor meer sfeerfoto's.

grootouderfeest

Geplaatst 18 jun. 2019 03:21 door Freinetschool Triangel

Het grootouderfeest heeft woensdag 5 juni 2019 plaatsgevonden onder het afdak van de speelplaats. De kleuters hebben wederom hun beste beentje voorgezet:
  • kennismaken met hun kleuterklas;
  • een spetterend optreden;
  • lekkere taart en koffie;
  • gezellige babbels.
Kortom: het grootouderfeest was weer een succes!

We willen ook de helpende ouders bedanken voor hun inzet en enthousiasme.

HIER hier voor meer sfeerfoto's.

Kamp Monstertjes - dag 2

Geplaatst 14 jun. 2019 01:37 door Freinetschool Triangel

Vandaag kwam Sandy op bezoek. Het weer zat ons overdag niet mee. We zijn uitgeregend. Noor heeft een ritje met de ziekenwagen gemaakt na een ongeval met een gocart. Ze werd bij haar terugkomst uit het ziekenhuis in de watten gelegd. We hebben 'potteke stamp' gespeeld en aten in het zonnetje spaghetti. We eindigden de dag met een bonte avond. 

 Klik HIER voor meer sfeerfoto's.

Kamp Monstertjes

Geplaatst 11 jun. 2019 23:24 door Freinetschool Triangel   [ 11 jun. 2019 23:30 bijgewerkt ]

De monstertjes zijn goed aangekomen en genieten van een zonnige eerste dag.
Klik HIER voor meer sfeerfoto's.


Meesterwerken Monstertjes

Geplaatst 9 jun. 2019 05:13 door Freinetschool Triangel

Naar jaarlijkse gewoonte presenteerden de leerlingen van het 6de jaar van de Monstertjes de voorbije weken hun eerste meesterwerken.Een meesterwerk is een groot onderzoek dat ze zelfstandig doen over een onderwerp dat hen nauw aan het hart ligt. Een eindproduct waarmee ze de lagere school afsluiten, waarin ze tonen wat ze in al die jaren opbouwden: plannen, zelfstandigheid, onderzoeken, informatiebronnen raadplegen, fouten maken en eruit leren, ervaren, teksten schrijven, illustreren, presenteren.

Elk op hun eigen manier tonen ze prachtige werken.

Klik HIER voor meer sfeerfoto's.

Vacature - 1 voltijdse of 2 halftijdse Freinetleerkracht(en) in een ondersteunende zorgopdracht

Geplaatst 9 jun. 2019 04:09 door Freinetschool Triangel

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een gemotiveerde onderwijzer(es) lagere school met kennis van en interesse voor het Freinetonderwijs. De zorguren worden gepresteerd in de lagere school om de klaswerking te ondersteunen. We verwachten dat hij/zij bereid is om zich te engageren in de Freinetpedagogie en deel uit te maken van een dynamisch Freinetteam.


Profiel

Professionele bachelor lager onderwijs

Interesse en voorkennis van het Freinetonderwijs

Bereid zijn om zich te verdiepen in de Freinetpedagogie via coaching, nascholing en zelfstudie

Zin voor samenwerking


Indiensttreding

Tijdelijke aanstelling in een voltijdse of halftijdse zorgopdracht van 1 september 2019 tot en met 30 juni 2020.


Plaats van tewerkstelling

GO! Freinetschool Triangel

Kleine Steenweg 33

2221 Booischot


Waar en hoe solliciteren?

U bezorgt ons een sollicitatiebrief met cv via directie@freinetschool-triangel.be . U kan solliciteren tot uiterlijk 16 juni 2019. Op basis van de gemotiveerde sollicitatiebrieven en de cv’s wordt er een selectie gemaakt. Indien u geselecteerd bent, wordt u uitgenodigd voor een gesprek.


Timing

·       7 – 16 juni 2019

sollicitatieperiode

·       Samenstelling van de sollicitatiecommissie

2 leerkrachten, 1 ouder uit de schoolraad, 1 ouder, 1 coördinator

·       17 – 21 juni 2019

selectie op basis van cv’s en gemotiveerde sollicitatiebrieven

·       22 – 26 juni 2019

Sollicitatiegesprekken

·       1 september 2019

       indiensttreding


Contact

Katrien van Gilse

Coördinator GO! Freinetschool Triangel

Kleine Steenweg 33

2221 Booischot

T 015 22 16 30

E directie@freinetschool-triangel.be
Opendeurdag 18 mei 2019

Geplaatst 28 mei 2019 01:16 door Freinetschool TriangelZaterdag 18 mei organiseerden we onze jaarlijkse opendeurdag. Onze Triangelkinderen konden tal van spelletjes spelen. Er werden weer vlijtig taarten gebakken. Het optreden was fantastisch. De zon was van de partij. We merkten veel nieuwe gezichten op. De sfeer zat goed en het was een gezellige drukte. Kortom: het was een geslaagde editie. 

We hebben ook 10 gelukkig winnaars getrokken uit de spelletjeskaarten. Zij kregen een herbruikbare linnen Triangeltas. Deze zijn nog steeds te verkrijgen aan een democratische prijs van €3 op het secretariaat. 

Wij willen alvast alle helpende handen uitdrukkelijk bedanken om van deze opendeurdag opnieuw een succes te maken. Jullie waren fantastisch!

Meer sfeerbeelden vind je HIER.


1-10 of 573