Nieuws‎ > ‎

1162,80 euro werd er geschonken!!!

Geplaatst 29 nov. 2013 06:29 door Freinetschool Triangel   [ 30 nov. 2013 05:48 bijgewerkt ]
Leerlingen van Freinetschool Triangel openden winkeltjes met zelfgemaakte snuisterijtjes en producten. De opbrengst is voor de Filipijnen. Voorzitter Erik Todts van Consortium 12-12 nam 1162,80 euro in ontvangst.

 

WINKELTJE VOOR DE FILIPIJNEN

 

De leerlingen van de derde graad (5de en 6de leerjaar) van de klas van Bart wilden iets doen om de mensen in de Filipijnen te helpen. Zij brachten dit op de Praatraad. Daar werd besloten om per klas een winkeltje te openen met allerlei zelfgemaakte snuisterijen en producten die aan de ouders konden worden verkocht. “De winkeltjes waren snel uitverkocht en draaiden een omzet van meer dan 1000 euro. Dit schenken wij integraal aan Haiyan 21-21”, zegt Patrick Leunens, coördinator van Freinetschool Triangel.

 

De praatraad - een schoolvergadering die tweewekelijks samenkomt en waarin alle klassen door twee kinderen zijn vertegenwoordigd – deed het voorstel van een winkeltje. Dit voorstel ging naar de klasraad. De meeste klassen besloten om mee te doen met het initiatief om winkeltjes aan de schoolpoort op te stellen op woensdag 27 november van 11u30 tot 12u30 ten voordele van Haiyen 21-21.

 Aan de slag dus.


 


“Er werden affiches gemaakt, foldertjes aan de ouders bezorgd en artikelen gemaakt. Er was veel variatie: vogelhuisjes, memory-spellen, wenskaarten, gelukamuletten, kunstwerkjes, knutselwerken, een eendjesviskraam, verse soep, .... Daarnaast moest er decoratiemateriaal voor het kraam gemaakt worden, de kassa met wisselgeld in orde gebracht worden, prijskaartjes gemaakt, de organisatie van de winkel (wie doet wat en wanneer?) worden afgesproken, enzovoort. Kortom, goed voor de Filipijnen, maar ook heel leerrijk voor onze leerlingen”, zegt Patrick Leunens. 

Er was een grote opkomst van de ouders en vele winkeltjes waren snel uitverkocht.De klas van Benny (3de graad) en de klas van Truus hadden nog wat geld in de klaskas van een actie voor Syrië.

 

“Gisteren hebben de kinderen in de verschillende klassen uitgerekend hoeveel de opbrengst was. Vandaag werd dit tijdens een presentatiemoment voor de hele school bekendgemaakt.”

 

Erik Todts, voorzitter van het consortium 12-12 waartoe Haiyan 21-21 behoort was aanwezig op de bekendmaking van de opbrengst. Hij nam het geld, in totaal 1162,80 euro,  dankbaar in ontvangst. Met dit geld kunnen er voor 6 gezinnen volledig ingerichte tenten worden gekocht in de Filipijnen. Zie hiervoor ook op de website van Haiyan 12-12! KLIK HIERComments