Nieuws‎ > ‎

Afscheid van Patrick

Geplaatst 27 mei 2019 06:09 door Freinetschool Triangel   [ 27 mei 2019 06:30 bijgewerkt ]
Op 1 mei 2019 ging Patrick Leunens, coördinator van Freinetschool Triangel, met pensioen. 

Een terugblik in de tijd

Van bij de start van de school in 1995 was Patrick er al bij. Eerst als ouder van een Triangelkind en als echtgenoot van Truus Schuttyser, die een van de drijvende krachten achter de oprichting van de Freinetschool in Booischot was. Later als lid van de schoolraad en vervolgens, vanaf 1 februari 2001, als coördinator en dus directeur. Patrick ging steeds voluit voor de Freinetpedagogie. Vanuit zijn sociaal engagement en maatschappijvisie zorgde hij er tevens voor dat Triangel werkelijk een Freinetschool voor alle kinderen werd. ‘Une école pour tous’, zoals Celestin Freinet het zelf wou.

“Ik heb de school zien groeien van 60 naar 200 leerlingen”, zegt Patrick zelf in zijn afscheidsbrief aan de kinderen en ouders. “Ik heb vele mooie herinneringen. Nu eerst even afkicken van 18 jaar lang aanvoerderschap. Maar een supporter blijf ik voor de rest van mijn leven: van de school én de Freinetpedagogie.”

Het laatste wapenfeit van Patrick was de realisatie van een totale nieuwbouw voor Triangel. Reeds vele jaren was hij bezig met de opstart van het bouwdossier, het plan, de afbraak van de oude gebouwen en uiteindelijk de opvolging en realisatie van de nieuwbouw zelf. Op 1 september 2018 nam de school haar intrek in de nieuwe gebouwen. De laatste maanden van zijn Triangelcarrière bracht Patrick dan ook door in een nieuw gebouw en prachtig bureau. 

Patrick, dank je wel voor alles!
We zullen je missen.

De foto's van zijn afscheid kan HIER je bekijken.
Comments