Nieuws‎ > ‎

Basisscholen Booischot betogen samen voor het klimaat

Geplaatst 14 mrt. 2019 09:22 door Freinetschool Triangel


De kinderen van GO! Freinetschool Triangel organiseren morgen, vrijdag 15/3/2019, om 13u10 een klimaatbetoging in Booischot. De leerlingen van basisschool Ter Laeken hebben besloten ook mee te doen. 

De Monstertjes, de kinderen van het 5de en 6de leerjaar van Freinetschool Triangel, organiseren vrijdag een klimaatbetoging in Booischot. De optocht start om 13u10 in de sportzaal van de school met een korte toneel-act. Daarna stappen de kinderen, leerkrachten, ouders en andere deelnemers samen door het dorp. De Monstertjes hebben ook de leerlingen van de vrije basisschool Ter Laeken aangesproken. Ook zij hebben besloten mee te stappen in de betoging. 

De Monstertjes vinden dat ze hun stem moeten laten horen: “Het klimaat is belangrijk voor iedereen. Zeker voor ons als kinderen. Het gaat immers over onze toekomst.”  Daarom organiseren ze op de dag van de Global Strike For Future deze klimaatbetoging. De kinderen mobiliseerden niet alleen iedereen in de eigen school maar stopten tevens flyers in de brievenbussen van de buren. 

“Onze leerlingen hebben ook folders verdeeld in de vrije basisschool Ter Laeken. Daar hebben
de leerlingen de actie besproken in hun leerlingenraad en besloten eveneens aan de betoging
deel te nemen.”  

Net zoals in zoveel andere scholen leeft de bezorgdheid over het klimaat ook in Freinetschool
Triangel. In de school zijn er al heel wat klimaatvriendelijke maatregelen genomen. De kinderen sorteren het afval. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van gerecycleerd papier om te kopiëren. Drank wordt uitgedeeld in glazen flessen. In de toiletten wordt er doorgespoeld met regenwater. Er zijn zonnepanelen geïnstalleerd op het dak.  Overal is er automatische lichtdetectie zodat de lichten niet nutteloos blijven branden. 

Leerkrachten en ouders zorgen voor het ordelijk verloop van de betoging. Sandy Van Hoof,
zorgleerkracht, en Brechje Thasing, klasleerkracht van de 3de graad: “Als Freinetschool vinden wij het belangrijk dat de kinderen maatschappelijk betrokken zijn. Wij zijn een school voor het leren maar ook een school voor het leven. Daarom steunt het hele Triangelteam dit initiatief van onze kinderen.”  

Meer informatie:
GO! Freinetschool Triangel
Kleine Steenweg 33
2221 Booischot
tel: 015 22 16 30 – 0486/49.39.78 
info@freinetschool-triangel.be 
Comments