Nieuws‎ > ‎

Bekijk de integrale 'Gedichtenavond' van de 3de graad op You Tube!

Geplaatst 9 feb. 2013 04:48 door Freinetschool Triangel   [ 9 feb. 2013 05:09 bijgewerkt ]
 Ter gelegenheid van 'Gedichtendag' organiseerden de Monstertjes, de kinderen van het 5de en 6de leerjaar van de klas van Bart, allen samen een schitterende 'Gedichtenavond'. 
 
Alle kinderen schreven verschillende gedichten. Er werd een selectie gemaakt en de gekozen gedichten werden samen 'verbeterd'. Zowel op vlak van spelling, grammatica, vormgeving, enz ... werden de gedichten samen besproken en aangepast. Maar daarover werd steeds overlegd met de maker van het gedicht, want die blijft tenslotte de 'auteur'.
 
En dan werd er hard gerepeteerd, want de gedichten moesten 'uit het hoofd' worden gebracht. Iedereen bracht minstens 1 gedicht op het podium. Om daarin te slagen moesten er heel wat hindernissen worden overwonnen, want ook Monstertjes worstelen soms met plankenkoorts! 
 
En dat was nog niet alles! De avond moest ook georganiseerd worden! Alle ouders van de school kregen een uitnodiging. De avond moest dus goed zijn! En dat was het. Iedereen deed mee, op het podium maar ook bij de organisatie op de avond zelf. De aanwezige poëzieliefhebbers werden niet alleen verwend met schitterende gedichten maar kregen ook lekkere zelfgebakken cake voorgeschoteld en drankjes uit de wereldwinkel. Er werd ook een gedichtenbundel verkocht waarin alle voorgedragen poëzie werd gepubliceerd. Dat bracht dan weer achteraf heel wat rekenwerk met zich mee. En een flinke opbrengst voor de klaskas waarmee weer andere nieuwe initiatieven kunnen mee betaald!
 
Bedankt aan het talrijk opgekomen publiek!
 
Klik hieronder om de integrale film (in 2 delen) van de gedichtenavond te bekijken!
Comments