Nieuws‎ > ‎

Brandweer ruimt 'gevaarlijke' boom op.

Geplaatst 28 nov. 2016 12:06 door Patrick Leunens   [ 28 nov. 2016 12:11 bijgewerkt ]
Eind vorige week ontdekten de Triangelaars dat er tussen de parking en het voetbalveld een boom 'geknakt' was en door zijn buurbomen werd ondersteund zodat hij niet op de grond was gevallen. Onmiddellijk werd het voetbalveld afgesloten. Maandagmorgen verwittigden we de brandweer van de toch wel gevaarlijke situatie en nog geen half uur later stond er een ploeg moedige brandweermannen in de klas van de Limoentjes om te vragen waar de 'gevaarlijke' boom was.
Met een hoogtewerker werd de boom systematisch een kopje kleiner gemaakt. Dit onder het toeziend oog van meerdere Triangelklassen.

 
Als de klus geklaard was konden er vanuit de hoogtewerker een paar foto's genomen worden. Bij deze heldere hemel van vandaag, een unieke gelegenheid om de oude schoolgebouwen, die vermoedelijk vanaf eind april gesloopt zullen worden, met enige nostalgie vanop 27 meter hoogte op de gevoelige plaat vast te leggen.Nadien mochten alle Bijtjes nog even op het platform plaatsnemen. Zonder de hoogte in te gaan weliswaar! Het 'biepsignaal' gaf aan dat heel de klas net meer dan 400 kg woog!Bedankt brandweer om onze gevaarlijke boom te verwijderen!

Om alle foto's van de interventie te zien: KLIK HIER!
Comments