Nieuws‎ > ‎

Dag van de actieve burger

Geplaatst 29 mrt. 2019 06:44 door Freinetschool Triangel   [ 29 mrt. 2019 07:20 bijgewerkt ]
Onder het moto ‘Triangel brengt de zon in de buurt’ zullen onze kinderen op woensdag 3 april ’19 tweehonderd bloempotjes met zelf geplante zonnebloempitten uitdelen aan de buren.

Daarmee willen we onze buren letterlijk in de bloemetjes zetten. Hoe men het ook draait of keert, wonen in de buurt van een school brengt altijd wat extra drukte met zich mee. Onze kinderen willen de buren hiervoor compenseren met een zonnebloem plantje!

Momenteel zijn de Triangelklassen bloempotjes aan het maken van oude kranten. De komende dagen wordt er teelaarde in de potjes gedaan en de zonnebloempitten gepland. De potjes kunnen onmiddellijk in de grond gestopt worden want het krantenpapier vergaat op korte termijn. Elk plantenpotje wordt versierd met een vlagje dat bovendien door de Triangelaars voorzien wordt van een mooie tekening. Zo krijgen onze buren niet enkel een plantje maar ook een minikunstwerkje van de Triangelkinderen!

Beste buren geniet van de zonnebloemen en de kunstwerkjes!


Het GO! roept woensdag 3 april uit tot Dag van de Actieve Burger. 10.000 leerlingen van 85 scholen nemen deel. Daarmee zetten zij de brede waaier aan acties en activiteiten in de kijker waarmee het GO! dag in dag uit werkt aan actief burgerschap.

Comments