Nieuws‎ > ‎

Dikke, dikke, dikketruiendag

Geplaatst 21 feb. 2013 04:20 door Freinetschool Triangel   [ 26 feb. 2013 11:24 bijgewerkt ]
Woensdag 20/2/2013 was het opnieuw dikketruiendag.
 
In Triangel werd daar, zoals de traditie het wil, heel wat aandacht aan geschonken.
 
Om te beginnen werd de verwarming in heel de school 2°C lager gezet! Maar de stoere gasten van de 3de graad, hebben de verwarming in hun klas gewoon uitgeschakeld!
 
Iedereen was voorzien op een frissere klas, had een dikke trui aan en waar nodig werden er ook dekentjes uitgedeeld. Zo hield iedereen het toch nog lekker warm.
 
Er werden ondermeer dekentjes gesignaliseerd  in de klas van de Banaantjes, de kleuters van de klas van Greet en Sandy. Daar werd de dag ook gestart met een sessie ochtendgymnastiek en werd een lekker tasje thee gedronken.
 
 
 
 
De Limoentjes, de kinderen van de 1ste graad van de klas van Truus, gingen op onderzoek: hoe wordt onze school verwarmd? (Meer foto's hiervan: klik hier)  En wat is dikketruiendag eigenlijk? Helpt het de natuur? En in de klas werd uitgezocht hoe je het toch warm kunt krijgen als je geen dikke trui aan hebt. Eerst gingen ze eventjes buiten zonder jas. Daarna werden er kranten onder de truien gestopt. En inderdaad: kranten houden je warm!
 
 
 
Daarna werd er gedanst om het warm te krijgen op de liedjestekst van Anouk en als afsluiting dansten de Limoentjes samen met de kinderen van de 3de graad de 'Harlem Shake'. 
 
De Bijtjes, de kinderen van de 1ste graad uit de klas van Mieke, onderzochten eveneens wat 'Dikketruiendag' is. En waarom organiseert men deze dag? Er werd een affiche gemaakt, een toneeltje opgevoerd, getekend en geknipt. En tot slot dansten de Bijtjes ook samen met de kinderen van de 3de graad, de Harlem Shake.
 
De Neteltjes, de kinderen van de 2de graad uit de klas van Els, hielden zich lekker warm met een dikke trui, lekker warme mutsen en een gezellig dekentje. En het klimaatlied 'Do it Now' werd gezongen.
 
De Monstertjes en de Duiveltjes, de kinderen van de 3de graad van de klassen van Bart en Benny gingen ook op onderzoek naar de betekenis van de dikketruiendag. Zij dronken samen warme chocomelk om het warm te houden. En zij gaven de start van de Harlem Shake! Klik hier om het filmpje van de Harlem Shake te bekijken! Met dank aan Noah om dit filmpje in elkaar te steken!
Comments