Nieuws‎ > ‎

Eerste schooldag met een baksteen

Geplaatst 31 aug. 2017 03:08 door Freinetschool TriangelLeerlingen starten eerste schooldag met een baksteen. GO! Freinetschool Triangel in Booischot verwerkt 185 bakstenen met kinderwensen in de muren van de nieuwe school.

NIEUWE SCHOOL MET 185 KINDERWENSEN
Vrijdag 1 september krijgen alle kinderen van Freinetschool Triangel, dat zijn er 185, aan de schoolpoort een baksteen. Daar mogen ze een wens opschrijven. Vrijdag 8 september om 15 uur bouwen de kinderen met deze wensbakstenen een wensenmuur. “Alle Triangelaars lopen momenteel rond met een baksteen in hun maag. Het is immers spannend uitkijken naar het nieuwe schoolgebouw. Daarom krijgen de kinderen vrijdag 1 september een baksteen mee naar hun klas. De wensenbakstenen komen eerst in een tijdelijke muur op de speelplaats. In een latere fase van het nieuwbouwproject worden de wensenbakstenen in de muren van het nieuwe schoolgebouw gemetseld”, zegt Patrick Leunens, coördinator van GO! Freinetschool Triangel.

Alle kinderen die vrijdag 1 september de poort van Freinetschool Triangel binnenstappen, krijgen een baksteen mee naar de klas.

De nieuwe school bestaat uit drie verschillende kleuren baksteen: geel, rood en groen. Ieder kind krijgt een kleur naar keuze. Een week later worden deze bakstenen, mooi versierd en voorzien van een wens, onderdeel van een wensenmuur.

“Ook personeel en ouders mogen een baksteen meenemen en er een wens op zetten. Die bakstenen komen eveneens in de tijdelijke wensenmuur op de speelplaats. Momenteel is men bezig met de fundamenten van het nieuwe schoolgebouw. Wanneer er later van start gegaan wordt met de metselwerken, zullen de wensbakstenen in de gevels van de school zelf verwerkt worden.”

GO! Freinetschool Triangel bouwt een volledig nieuwe school. Een investering van ruim 3 miljoen euro. De nieuwe school telt in totaal tien grote klaslokalen. Elk klaslokaal krijgt een verhard buitenterras en een eigen klastuin. Naast een gemeenschappelijk documentatiecentrum komt er tevens een grote sportzaal. De sportzaal kan worden verduisterd en omgetoverd tot theater- of filmzaal. De sportzaal is een polyvalente ruimte waar externen ook gebruik van kunnen maken. Er is ook een ingerichte atelierkeuken.

Het meest in het oog springend is de 50 meter lange speel-leer-straat. Volledig overdekt met een doorzichtige dak-structuur en verwarmd. Een deel van de speelplaats krijgt ook een overkapping. Het wordt bovendien een moderne ecologische school die voldoet aan alle milieunormen.

Comments