Nieuws‎ > ‎

Gastschool voor starterscursus

Geplaatst 17 mrt. 2013 12:53 door Freinetschool Triangel
Dit weekend was Triangel gastschool voor de starterscursus 'Freinetonderwijs'. Deze cursus wordt ingericht door de pedagogische begeleidingsdienst van het GO!. Het is de bedoeling van deze cursus om startende Freinetleerkrachten een beeld te geven hoe een Freinetschool functioneert en hoe je daar als beginnende leerkracht kunt in evolueren. Een vijftigtal starters vanuit alle windstreken kwamen hun licht opsteken in Booischot.
 
 
 
 
Triangel werd uitgekozen omwille van de jarenlange ervaring in de Freinetpedagogie die hier aanwezig is. Hier werd immers op 1 september 1995 in Vlaanderen de eerste Freinetschool  onder de vleugels van het GO!  werd opgericht. Ook de positieve doorlichtingsverslagen dieTriangel de afgelopen jaren kreeg van de inspectie en de goede resultaten van onze ex-leerlingen in het
secundair waren goede redenen om deze starterscursus in Triangel te laten doorgaan.
 
 
 
 
Het was eveneens fijn om te zien dat een aantal pioniers van de Freinetbeweging vanuit Nederland, waar Triangel al een jarenlange samenwerking mee heeft, naar Booischot kwamen afgezakt om hun expertise ter beschikking te stellen. Jeroen Thans, auteur van o.a. een basisuitgave over de Freinetpedagogie 'Freinetonderwijs, een eigenwijze van onderwijs' was er en ook Jan Bakermans, de specialist op het vlak van vrije tekst en druktechnieken was aanwezig.
 
Het is natuurlijk een hele eer om als Freinetschool Triangel onze ervaring door te geven en te tonen hoe hier de Freinetpedagogie echt werkt. Maar het is ook een teken van erkenning vanuit de pedagogische begeleidingsdienst om te worden uitgekozen en de essentie van de Freinetpedagogie door te geven aan collega's. Coöperatief werk in de klas, maar ook in de hele Freinetbeweging!   
 
 
 
Comments