Nieuws‎ > ‎

Grootouderfeest!

Geplaatst 26 okt. 2016 05:53 door Freinetschool Triangel


De kinderen van Freinetschool Triangel (Booischot) zetten donderdag 10 november de grootouders in de bloemetjes!

KLEUTERS VAN FREINETSCHOOL TRIANGEL MAKEN EEN BOSWANDELING MET HUN OPA’S EN OMA’S

Op donderdag 10 november wordt in GO! Freinetschool Triangel in Booischot het tweejaarlijkse ‘Grootouderfeest’ gevierd. Ditmaal wordt het een speciale editie! Geen optredens en taart, maar een echte wandeling in het bos!

Voor het eerst wordt er samen met de opa’s en oma’s een boswandeling gemaakt. Alle grootouders zijn uitgenodigd in het bos van het provinciaal groendomein ‘De Averegten’ om met hun kleinkind een gezellige wandeling te maken. “Er is keuze mogelijk tussen een grote toer of een kleine toer en na afloop wacht er een lekker tas groentesoep!”, zegt Patrick Leunens, coördinator van Freinetschool Triangel. “Bovendien maakten de kinderen In de klas een persoonlijk geschenk voor de grootouders. Een blijvend aandenken aan deze ongetwijfeld prettige dag samen!”

Alle grootouders worden verwacht in de Averegten aan de blokhut om 13u. Daar worden ze opgewacht door de kleuters en worden oma en opa verwend met een zelfgemaakt cadeautje.  De wandeling start om 13u15. Een uurtje later wordt iedereen terug aan de blokhut verwacht en drinken we samen soep.

Het grootouderfeest wordt afgesloten met oude kinderliedjes die meegezongen worden door jong en oud. Om 15u vertrekt iedereen met de grootouders naar huis of terug naar school waar mama en/of papa de kleuters komen ophalen.

Met de organisatie van dit ‘Grootouderfeest’ wil GO! Freinetschool Triangel de rol die grootouders in de opvoeding van de kinderen vandaag meer en meer spelen in de belangstelling plaatsen. Daarnaast worden grootouders op een ontspannen manier betrokken bij de werking van de school van hun kleinkind(eren). “Een Freinetschool is anders dan de school die zij zich herinneren uit hun jeugd of uit de tijd dat hun eigen kinderen naar school gingen. Op deze manier maken ze kennis met onze Freinetaanpak”, zegt Patrick Leunens.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patrick Leunens, coördinator van Freinetschool Triangel, tel: 015 22 16 30.

Provinciaal Groendomein De Averegten, Boonmarkt 12 - 2220 Heist-op-den-Berg www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/averegten

Comments