Nieuws‎ > ‎

Het is weer atelier geweest!

Geplaatst 28 jan. 2014 07:21 door Freinetschool Triangel   [ 28 jan. 2014 07:29 bijgewerkt ]
Vandaag ging het eerste atelierblok van het 2de trimester van start.


Wat is atelier?

Tijdens atelier werken kinderen van verschillende klassen 2 na- of voormiddagen samen rond een activiteit of techniek. Deze activiteiten hebben een creatieve, muzische, arbeidende functie. De kinderen kiezen dit onderwerp of deze activiteit vooraf in samenspraak met de klasgroep a.d.h.v. een atelierlijst. Op deze lijst staan de activiteiten en technieken, waaruit de kinderen een keuze kunnen maken, concreter omschreven.

 Op het einde van het atelier brengen de kinderen verslag uit in de klasgroep tijdens de atelierkring. Daar worden ervaringen en vaardigheden aan elkaar voorgesteld, creaties en kunstwerken getoond en eventueel van de kookkunsten geproefd.
 

 

We kiezen ervoor om in kleinere groepen (+/- 12 kinderen) te werken zodat we klasdoorbrekend kunnen werken en we materialen en technieken kunnen gebruiken die moeilijk te hanteren zijn in grote groep. De groepen worden begeleid door mensen die geboeid, geïnteresseerd, getalenteerd zijn in een bepaald materiaal, een techniek, een onderwerp.

 

Om dit allemaal te realiseren doen we tijdens atelier naast het leerkrachtenteam ook beroep doen op ouders, grootouders, externe specialisten … die een ateliergroep alleen of met 2 willen begeleiden rond een activiteit/onderwerp/hobby waarin zij deskundig zijn.


Meer foto's van het atelier van dinsdag 28/1/2014 kunt u bekijken op de fotopagina van deze site. KLIK HIER!!!

 Comments