Nieuws‎ > ‎

Het is weer herfstfeest geweest

Geplaatst 27 okt. 2013 11:02 door Freinetschool Triangel   [ 27 okt. 2013 22:15 bijgewerkt ]
Vorige vrijdag, de laatste dag voor de herfstvakantie, was er herfstfeest in Freinetschool Triangel.

Door de seizoensfeesten te vieren zijn de kinderen erg betrokken bij deze gebeurtenissen en leren ze in de praktijk, door het te beleven en te doen, wat 'herfst' betekent. Tegelijkertijd worden heel wat doelstellingen uit het leerplan aangebracht, eindtermen (voor de lagere school) en ontwikkelingsdoelen (voor de kleuters) bereikt.
 
KLIK HIER om meer foto's van het herfstfeest te zien!

Het herfstfeest kende zijn verloop in 2 delen!

TRIANGEL KOOKT VAN WOEDE 

"Het is schandalig dat er nog honger in de wereld is, terwijl er voedsel voor iedereen zou kunnen zijn”, dat zei Bogdan Vanden Bergh, de directeur van 11.11.11

Freinetschool Triangel is het daar unaniem mee eens. Wereldwijd lijden 870 miljoen mensen honger. Dat is 1 op 8. Toch wordt er genoeg voedsel geproduceerd om de wereld 1,5 keer te voeden. Hoe kan dat? De kinderen van Triangel vinden alvast dat er een écht beleid tegen de honger moet komen. Daarom doen wij mee aan de ‘Ik Kook Van Woede’-campagne.

Met de hulp van ouders en grootouders werd er massaal soep gekookt. Tomatensoep meer bepaald. Tomatensoep zonder balletjes, tomatensoep met balletjes, vegetarische tomatensoep, tomatensoep met pompoen, tomatensoep zonder gluten en ook balletjes met tomatensoep ... . . Er werd gesmuld dat het een lieve lust was aan de soepbar waar iedereen zijn/haar lievelingssoep kon kiezen. Er was genoeg voor iedereen. Zo zou dat toch met alle eten moeten gaan!

HET HERFSTFEEST

In verschillende groepjes werden allerlei herfst gerelateerde ateliers gedaan: herfstyoga, verhalen verteld, houtbewerken, afdrukken maken van herfstbladeren, ... . de groepjes werden begeleid door leerkrachten, ouders en grootouders. Zij verdienen ook ditmaal opnieuw een dikke pluim! Wat zouden wij zonder onze ouders en grootouders zijn.

Op het einde van de namiddag sloten wij het herfstfeest gezamenlijk af! Een lekkere zelfgebakken koek en een glas van het eigen zelf geperst Triangelfruit werd de dorst gelest en de honger gestild. Tot slot toonden de kinderen wat er allemaal beleefd werd op het herfstfeest en op de tonen van de herfstsonate van Vivaldi konden de kinderen de herfstvakantie starten! Comments