Nieuws‎ > ‎

Het Luizen Alarmplan in werking!

Geplaatst 19 okt. 2014 07:37 door Freinetschool Triangel


Bij sommige kinderen werden reeds verschillende malen luizen en/of neten vastgesteld. Daarom zetten wij, in samenspraak met het CLB, ons Luizen Alarmplan in werking.

 

VERLOOP:

Donderdag 23/10/2014:

ALLE kinderen krijgen een 1ste briefje mee, in te vullen en te ondertekenen door de ouders, met de vraag de kinderen luizenvrij te maken tegen de 1ste schooldag na de herfstvakantie.

 

Maandag 3/11/2014 (eerste schooldag na de herfst):

ALLE kinderen geven hun ondertekend briefje af op de school en worden ALLEMAAL op de school gecontroleerd op luizen en/of neten. Ouders waarvan de kinderen nog luizen en/of neten hebben worden opgebeld en gevraagd hun kinderen te komen halen en te behandelen. Deze kinderen krijgen ook een 2de brief mee.

 

Woensdag 5/11/2014 (derde schooldag na de herfstvakantie)

De kinderen die een 2de brief meekregen worden opnieuw gecontroleerd in aanwezigheid van het CLB.

 

Woensdag 12/11/2014

ALLE kinderen worden opnieuw gecontroleerd. Ouders van kinderen waar het ‘luizenprobleem’ dan nog niet is aangepakt, worden opnieuw gecontacteerd met de vraag hun kinderen op de school op te halen. De kinderen worden pas opnieuw op de school toegelaten mits een attest van de huisarts ter bevestiging van de behandeling.

 

 

Wij verontschuldigen ons bij voorbaat voor de mogelijke last die hiermee gepaard gaat, maar wij zien geen andere oplossing om deze kriebelige problematiek aan te pakken.


KLIK HIER om een filmpje te bekijken hoe je best je kind controleert op luizen! 

   


Hieronder in PDF-format ook wat raadgevingen om je kind te controleren!Ċ
Freinetschool Triangel,
19 okt. 2014 07:37
Comments