Nieuws‎ > ‎

Kleuters en grootouders trekken samen het bos in.

Geplaatst 6 nov. 2016 07:19 door Freinetschool TriangelDonderdag 10 november wordt in GO! Freinetschool Triangel het tweejaarlijkse ‘Grootouderfeest’ gevierd. Ditmaal geen taart en optredens van de kinderen, maar een gezonde wandeling in het bos. De wandeling gaat door in het provinciaal groendomein ‘De Averegten’ in Heist-op-den-Berg. De kleuters verwelkomen hun grootouders om 13u00 aan de blokhut met een zelfgemaakt cadeautje. De wandeling start om 13u15. Tegen 14.00 uur is iedereen weer terug om samen soep te drinken.Voor het eerst programmeert Freinetschool Triangel een boswandeling tijdens het tweejaarlijkse grootouderfeest.  

“In plaats van grootouders in de zaal en kinderen op het podium, is dit iets wat de kinderen echt samen met hun grootouders kunnen doen. Er is keuze tussen een grote en een kleine wandeltoer, afhankelijk van hoe oud of klein de beentjes zijn”, zegt Patrick Leunens, coördinator van Freinetschool Triangel. “De kinderen maakten in de klas een persoonlijk geschenk voor hun grootouders. Dit geven ze op 10 november als blijvend aandenken aan deze wandel-dag samen.”

Het grootouderfeest wordt afgesloten met het zingen van klassieke kinderliedjes. “Ook hier kiezen we dus voor iets dat samen gedaan kan worden: alom bekende kinderliedjes die door jong en oud meegezongen kunnen worden.”

Met de organisatie van een ‘Grootouderfeest’ wil GO! Freinetschool Triangel de rol van grootouders in de opvoeding van kinderen in de belangstelling plaatsen.

Daarnaast worden de grootouders op een ontspannen manier betrokken bij de werking van de school van hun kleinkind(eren). “Een Freinetschool is anders dan de school die zij zich herinneren uit hun jeugd of uit de tijd dat hun eigen kinderen naar school gingen. Op deze manier maken ze kennis met onze Freinetaanpak”, zegt Patrick Leunens.

Provinciaal Groendomein De Averegten, Boonmarkt 12 - 2220 Heist-op-den-Berg www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/averegten

Voor meer informatie Freinetschool Triangel, tel: 015 22 16 30.

Comments