Nieuws‎ > ‎

Leerlingen houden bewoners Ten Kerselaere soepel met zitturnen

Geplaatst 9 mei 2016 06:24 door Freinetschool Triangel

Foto: Kristof Van Rompaey

 GVA 5/5/2016

HEIST-OP-DEN-BERG - De Monstertjes, de kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar van Freinetschool Triangel in Booischot, begeleiden nog tot aan het einde van het schooljaar een cursus zitturnen bij woonzorghuis (WZH) Ten Kerselaere. Met het initiatief nemen ze ook deel aan de Ketnet-wedstrijd Duivelse+School, die vijf sociale projecten beloont met een bezoek van twee Rode Duivels.

De kinderen ontdekten het zitturnen -letterlijk in beweging blijven vanop een stoel- via mede-leerling Dario. Zijn mama werkt in een woonzorgcentrum in Putte, waar de leerlingen het concept voor het eerst zelf uittesten. Nu leren ze het zitturnen ook aan de bewoners van Ten Kerselaere in Heist-op-den-Berg. De aftrap werd er vorige week met de hele klas gegeven, maar tot aan het einde van het schooljaar komen er op woensdag, samen met een ouder, nog eens telkens drie andere leerlingen terug om de begeleiding verder te zetten. 

Deze week was het de beurt aan Liam Briers, Ruben Roggeman en Pepijn Vendel. Zij brachten een bezoek aan de bewoners van Woonstraat 5 en 6, waar ouderen met dementie, en beginnende tekenen daarvan, verblijven. In het begin moesten de jongens duidelijk even wennen aan de omgeving, maar eens ze op dreef geraakten, verliep alles plots heel spontaan.

Tot slot schreven de Monsterjes zich met hun initiatief dus ook in voor de Ketnet-wedstrijd Duivelse+School. Ketnet en de Rode Duivels gaan nog tot en met 13 mei op zoek naar scholen die zich inzetten voor hun medemensen en hun buurt. Aan vijf scholen wordt een extra schouderklopje geven door hen te belonen met een bezoek van twee Rode Duivels op 3 juni. "We doen mee aan de wedstrijd, maar ook als die al voorbij is, gaan er nog altijd kinderen van onze klas op bezoek in het woonzorghuis", sluit Pepijn af. 

Comments