Nieuws‎ > ‎

Onze kinderen veilig online

Geplaatst 24 sep. 2012 02:52 door Patrick Leunens   [ 24 sep. 2012 02:52 bijgewerkt ]

Donderdag 11 oktober 2012

20 uur
 
 
Vormingsavond voor ouders

 

Onze kinderen veilig online

 

Het internet biedt heel wat mogelijkheden. Kinderen zitten op steeds jongere leeftijd voor het computerscherm om te gamen, te chatten, informatie op te zoeken voor een huistaak, …

Maar het internet is niet altijd een veilige plaats. Ouders maken zich soms zorgen over het internetgedrag van hun kinderen en weten soms niet goed hoe hiermee om te gaan. In de pers verschijnen hierover alarmerende berichten.

 

Nel Broothaerts zal deze avond begeleiden. Zij is werkzaam binnen het multimediateam van Child Focus en is gespecialiseerd in preventie en ondersteuning van kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten.

 

Deze vormingsavond wil  ouders informeren over de problemen die kinderen op  het internet kunnen tegenkomen. Maar we willen vooral aantonen hoe u deze kan voorkomen. Mits wat ouderlijke begeleiding biedt het internet voor kinderen en voor jongeren een waaier aan mogelijkheden en kansen. In de toekomst zal de rol van het internet alleen maar toenemen. Tijd dus om op een positieve manier te leren omgaan met dit wonderlijke medium.

 

Via een multimediapresentatie zien we hoe kinderen en jongeren (tussen 6 en 15 jaar) omgaan met internet. We leggen uit wat ze zo fantastisch vinden aan surfen, gamen, chatten, netwerken, …  Op een eenvoudige manier komen een aantal tech­nische aspecten aan bod. Maar de nadruk ligt vooral op de opvoeding. Hoe kunnen ou­ders hun kinderen begelei­den en ondersteunen in hun internetgebruik? U krijgt opvoedingstips per onderdeel, maar ook algemene tips.

 

We laten u zien hoe je een goed e-mailadres kan aanmaken en een chat of profiel (eigen pagina op internet) veilig kan instel­len. Er zijn ook filmpjes over situaties thuis, bijv. over het bezoek aan ongeschikte sites en over het doorgeven van persoonlijke informatie. Telkens worden twee verschillende reacties van ouders getoond, de ene al wat genu­anceerder dan de andere.

 

Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

 

I.s.m. Gezinsbond & Child Focus
 
Toegang is gratis mits vooraf uw komst te melden via patrick@freinetschool-triangel.be   
Comments