Nieuws‎ > ‎

OPNIEUW GROOTOUDERSFEEST

Geplaatst 7 mrt. 2013 11:06 door Freinetschool Triangel   [ 7 mrt. 2013 23:22 bijgewerkt ]
Een foto uit 2011! (Meer foto's van het grootouderfeest 2011: KLIK HIER)
 
KLEUTERS VAN TRIANGEL TREDEN OP MET HUN OPA’S EN OMA’S
 
Op woensdag 13 maart wordt in GO! Freinetschool Triangel in Booischot het tweejaarlijkse ‘Grootouderfeest’ gevierd. Alle grootouders worden uitgenodigd in de klas van hun kleinkind, om in de loop van de voormiddag samen naar de parochiezaal van Booischot te trekken. Daar brengen de kleine sterren van onze school, al dan niet samen met hun oma en/of opa, enkele unieke optredens.

Het grootouderfeest bestaat uit twee delen. Wanneer om 8u40 de school start, gaan de oma’s en opa’s mee naar de klas van hun kleinkind. Daar kunnen ze ‘live’ meemaken hoe er in een Freinetklas gewerkt en gespeeld wordt.

Om 9u45 trekken leerkrachten, grootouders en kinderen in stoet naar de parochiezaal waar ze getrakteerd worden op een spetterende kleutershow die door de kinderen zelf in elkaar werd gestoken. Maar ook de grootouders brengen, al of niet samen met hun kleinkind(eren), enkele optredens.

In de klas maken de kinderen bovendien een persoonlijk geschenk voor de grootouders. Een blijvend aandenken aan deze ongetwijfeld prettige dag samen! Als afsluiter worden grootouders en kleinkinderen nog verwend met een lekker stuk taart.

Met de organisatie van dit ‘Grootouderfeest’ wil GO! Freinetschool Triangel de rol die grootouders in de opvoeding van de kinderen vandaag meer en meer spelen in de belangstelling plaatsen. Daarnaast worden grootouders op een ontspannen manier betrokken bij de werking van de school van hun kleinkind(eren). “Een Freinetschool is anders dan de school die zij zich herinneren uit hun jeugd of uit de tijd dat hun eigen kinderen naar school gingen. Op deze manier leren ze de werking van onze school kennen”, zegt coördinator Patrick Leunens.

Comments