Nieuws‎ > ‎

Persbericht: Banaantjes organiseren openhuis voor de ouders!

Geplaatst 27 apr. 2017 02:24 door Freinetschool Triangel

De kleuters van de Banaantjesklas  van GO! Freinetschool Triangel (Booischot) houden openhuis op vrijdag 28 april om 15.00 uur, Kleine Steenweg 33, Booischot.


KLEUTERS ORGANISEREN OPENHUIS
De Banaantjes, de kleutertjes van juf Tine houden openhuis. Ze organiseren vrijdag 28 april om 15.00 uur een openingsreceptie voor alle andere kleuters en ouders om hun nieuwe tijdelijke klas officieel in te huldigen. “Onze school krijgt een volledige nieuwbouw. Maar in tussentijd zijn er afbraakwerken van oude gebouwen. Sommige klassen verhuizen bijgevolg tijdelijk naar een ander lokaal. Zo ook de Banaantjes, de kleuterklas van juf Tine.” zegt Patrick Leunens, coördinator van Freinetschool Triangel.De kleuters van juf Tine besloten om een receptie te organiseren voor alle andere kleuters en hun ouders.
“Op die manier willen ze hun nieuwe onderkomen officieel openen en bekendmaken bij hun vriendjes en ouders. Ze maakten zelf uitnodigingen en zijn druk in de weer met de voorbereiding van hun openhuis. Vrijdag zullen zij de toastjes en drankjes bereiden en opdienen. De Banaantjes, kleuters van 2,5 tot 5 jaar, zullen als een volleerde gastheer iedereen welkom heten!’

Freinetschool Triangel krijgt volgend schooljaar een volledig nieuwe school. Een investering van ruim 3 miljoen euro.

De nieuwe school telt in totaal tien grote klaslokalen. Elk klaslokaal krijgt een verhard buitenterras en een eigen klastuin. Naast een gemeenschappelijk documentatiecentrum komt er tevens een grote sportzaal. “De sportzaal kan worden verduisterd en omgetoverd tot theater- of filmzaal. Er is ook een ingerichte atelierkeuken. De sportzaal is een polyvalente ruimte waar externen straks ook gebruik van kunnen maken.”

Het meest in het oog springend is de 50 meter lange speel-leer-straat. Volledig overdekt met een doorzichtige dak-structuur en verwarmd. Een deel van de speelplaats krijgt ook een overkapping. Het wordt bovendien een moderne ecologische school die voldoet aan alle milieunormen.
Comments