Nieuws‎ > ‎

Persbericht opendeurENdag: Benieuwd naar nieuw

Geplaatst 14 mei 2018 06:13 door Freinetschool Triangel
Persbericht
14.05.2018GO! Freinetschool Triangel organiseert een opendeurdag met rondleidingen op de nieuwbouwwerf, zaterdag 26 mei van 14.00 tot 18.00 uur, Kleine Steenweg 33 in Booischot 


BENIEUWD NAAR NIEUW? FREINETSCHOOL TRIANGEL OPENT ALLE DEUREN 

Benieuwd naar nieuw. Met die slagzin nodigt GO! Freinetschool Triangel iedereen uit op de jaarlijkse opendeurdag zaterdag 26 mei van 14u tot 18u. “Het wordt dit jaar een opendeuren-dag, want meerdere deuren zullen voor het publiek open staan: de deuren van onze klassen alsook de deuren van de toekomstige nieuwbouw”, zegt Patrick Leunens, coördinator van GO! Freinetschool Triangel. “Bezoekers kunnen de nieuwe school in aanbouw van binnen en buiten ontdekken. Ook geven we meer detailuitleg over Freinetonderwijs. Aangevuld met lekkere drankjes uit de wereldwinkel, taart, koffie, ijsjes en frietjes maken we er een feestelijke opendeuren-dag van.”

Op 1 september 2018 neemt Freinetschool Triangel zijn intrek in een volledig nieuw schoolgebouw. Deze nieuwbouw is volledig ontworpen in functie van de basisprincipes van de Freinetpedagogie:  natuurlijk leren, coöperatief overleg, vrije expressie, tastenderwijs experimenteren en zinvol werken. 

Het nieuwe schoolgebouw telt in totaal tien grote klaslokalen. Elk klaslokaal krijgt een verhard buitenterras en een eigen klastuin. Naast een gemeenschappelijk documentatiecentrum komt er tevens een grote sportzaal. De sportzaal kan worden verduisterd en omgetoverd tot theater- of filmzaal. Er is ook een ingerichte atelierkeuken. De sportzaal is een polyvalente ruimte waar externen in de toekomst ook gebruik van kunnen maken.

Het meest in het oog springend is de 50 meter lange speel-leer-straat. Volledig overdekt met een doorzichtige dak-structuur en verwarmd. Een deel van de speelplaats krijgt ook een overkapping. Het wordt bovendien een moderne ecologische school die voldoet aan alle milieunormen.

Ċ
Freinetschool Triangel,
14 mei 2018 06:13
Ċ
Freinetschool Triangel,
14 mei 2018 06:13
Ċ
Freinetschool Triangel,
14 mei 2018 06:13
Comments