Nieuws‎ > ‎

Persbericht verhuisactie!

Geplaatst 27 mrt. 2017 13:45 door Freinetschool Triangel   [ 28 mrt. 2017 01:17 bijgewerkt ]
Vandaag werd onderstaand persbericht verspreid over onze verhuisactie

Persbericht 27.03.2017
 
GO! Freinetschool Triangel organiseert op zaterdag 1 april 2017 van 9u tot 17u een grote verhuisactie. Wie wil helpen verhuizen krijgt voorrang bij de aankoop van vintage klasmateriaal. Food- en Drinktruck ‘De Buurvrouw’ voorziet de helpers van een drankje en een hapje.
 
GROTE VERHUISACTIE FREINETSCHOOL TRIANGEL
 
Freinetschool Triangel krijgt een volledig nieuwe school.
Een investering van ruim 3 miljoen euro. Maar eerst moet er op het schoolterrein plaats gemaakt worden voor de nieuwbouw. “Alle schoolspullen uit de oude paviljoenen moeten weg. Pas daarna kunnen we de paviljoenen die in de bouwzone staan verwijderen om plaats te maken voor de nieuwbouw. Een tachtigtal ouders en kinderen heeft zich al aangemeld als verhuizer. Maar we kunnen nog helpende handen gebruiken”, zegt Patrick Leunens, coördinator Freinetschool Triangel.
 
Verkoop vintage klasmateriaal
De oude paviljoenen dateren van de jaren 1960. Een deel van het klasmateriaal dateert eveneens uit die periode. “Wie meehelpt verhuizen krijgt voorrang bij de aankoop van dit vintage klasmateriaal. De verkoop van dit klasmateriaal gebeurt zaterdag 1 april tussen 17u en 18u.” Alle verhuizers worden bovendien getrakteerd op een drankje en soep. “Hier zorgt De Buurvrouw voor, zo heet de food- en drinktruck van een mama van twee van onze leerlingen.”
 
Nieuwbouw met veel ruimte en mogelijkheden
De nieuwe school telt in totaal tien grote klaslokalen. Elk klaslokaal krijgt een verhard buitenterras en een eigen klastuin. Naast een gemeenschappelijk documentatiecentrum komt er tevens een grote sportzaal. “De sportzaal kan worden verduisterd en omgetoverd tot theater- of filmzaal. Er is ook een ingerichte atelierkeuken. De sportzaal is een polyvalente ruimte waar externen straks ook gebruik van kunnen maken.” 
 
Verwarmde speel-leer-straat
Het meest in het oog springend is de 50 meter lange speel-leer-straat. Volledig overdekt met een doorzichtige dak-structuur en verwarmt. Een deel van de speelplaats krijgt ook een overkapping. 
 
Ecologische school
Het nieuwe schoolgebouw voldoet aan alle milieunormen. “Het licht wordt automatisch geregeld via aanwezigheidsdetectie. Een gesofisticeerd ventilatiesysteem vervangt de energieverslindende en ongezonde airco. De toiletten worden doorgespoeld met regenwater. Op het dak van de sportzaal komen zonnepanelen. En een WADI zorgt ervoor dat regenwater altijd de grond insijpelt en niet in de riool terechtkomt, wat bij hevige regenbuien soms het geval is.” 
Comments