Nieuws‎ > ‎

Sing for the climate: Triangel zingt mee!

Geplaatst 13 sep. 2012 02:40 door Patrick Leunens
Al meer dan twintig jaar schuiven de wereldleiders de klimaatverandering voor zich uit. Jaar na jaar komen zij samen om dit probleem te bespreken. Jaar na jaar maken ze beloftes en leggen ze uit waarom doelstellingen niet of maar deels gehaald is. Vaak spreken ze hierbij in de toekomende tijd: tegen 2020 gaan we ..., in 2050 zal er... Ondertussen zijn de gevolgen niet meer te overzien en vallen er nu al massaal veel slachtoffers te noteren. Dit jaar zullen er 300.000 mensen sterven door de klimaatverandering. Slachtoffers die vooral in het Zuiden vallen.
Het is dringend tijd dat we van de toekomende tijd af geraken. Het moment waarop we niet meer terug kunnen, komt immers steeds dichter bij. Als we vandaag niks doen, kan het morgen te laat zijn.
Daarom hebben 58 organisaties besloten om de schouders te zetten onder een derde Big Ask. Deze organisaties heten de Klimaatcoalitie. Samen vertegenwoordigen ze een groeiende groep mensen die zegt: nu is het genoeg.
Nic Balthazar, de Klimaatcoalitie en 11.11.11 roepen iedereen op om op zaterdag 22 en zondag 23 september mee te doen aan de grootse zangbetoging ooit. In elk dorp, in elke gemeente en in elke stad willen we mensen samenbrengen. Mensen zoals jij die het net als ons beu zijn. Beu om te zien dat er steeds verwezen wordt naar later. Daarom zullen we zingen, en dat zingen gaan we opnemen. Om te laten zien aan de wereld wat we bedoelen.
 
Ook Heist-op-den-Berg doet mee! En Triangel mobiliseert mee! Op zondag 23 september om 17 uur, op de groene flank van de Heistse berghelling, willen wij met zoveel mogelijk Triangelaars (kinderen, leerkrachten, ouders, grootouders, ... mee zingen. Liefst in Triangel T-shirt!
 
Ondertussen zijn de Triangelaars al intensief aan het oefenen! De tekst van het liedje 'Do it now!' op de melodie van 'Bella Ciao' vindt men hieronder in bijlage. Meer info vindt men op de website www.singfortheclimate.com
 
Tot zondag 23 september om 17u op de Heistse berghelling!  
 
 
 

 

Ċ
Patrick Leunens,
13 sep. 2012 02:40
Comments