Nieuws‎ > ‎

Sint viert verjaardag in Triangel!

Geplaatst 6 dec. 2018 05:18 door Freinetschool Triangel   [ 7 dec. 2018 01:05 bijgewerkt ]

Ook dit jaar was de Sint op zijn verjaardag present in Triangel! Hij en zijn Pieten werden verwelkomd door alle kinderen. Er was dit jaar ook een accordeonpiet bij! Daarna trokken ze naar alle klassen waar cadeautjes werden uitgedeeld. 's Middags trokken de Sint en zijn Pieten verder. Er moest nog veel gewerkt worden!!!.

Meer foto's van het bezoek zijn te vinden op de fotopagina van deze website: KLIK HIER!!!   

Sinterklaas in Triangel.

In de loop van de week had Muziekpiet muziek gegeven aan alle klassen. Maar het werd een raadspelletje want we hoorden geen tekst maar alleen een accordeon. Er klonken muzikale Sinterklaasliedjes door alle klassen.

Het was dan ook een grote verrassing toen, vandaag, Muziekpiet haar accordeon nam en alle liedjes speelde. We zongen uitbundig mee!

De Pieten hadden ook in het weekend hun tent opgezet in de kleutertuin. Elke dag kregen we een bericht in onze brievenbus. Maar ook zagen we dat de Pieten mandarijntjes aten ‘s morgens en koffie of thee dronken. Ze hingen zelfs hun vuile was buiten. ‘Is Piet nu zonder broek weg?’

Deze ochtend probeerden ze hun tent terug in te pakken maar dat lukte niet. Zo klungelen,…

Een paar grote kinderen namen de tent mee naar hun klas om uit te zoeken hoe ze ze terug konden dichtvouwen.

Sinterklaas ging in elke klas op bezoek, we kregen allemaal cadeautjes en lekker snoep. De gekke Pieten lieten hun mopjes en fratsen als herinnering na…

De Monstertjes en Duiveltjes kregen een aparte opdracht. Zij kregen in de loop van de week de vraag of ze een liedje wilden zingen voor Sinterklaas en de hele school. Dat deden ze dan ook. Maar ze deden in de loop van de week ook een spel om zo tot coördinaten te komen. Deze coördinaten moesten ze ingeven in de gps. Ze volgden de gps en kwamen zo bij hun cadeautjes, in de bandencentrale van Booischot.

 

Tot volgend jaar………..Comments