Nieuws‎ > ‎

Snoep voor je Ogen!

Geplaatst 12 dec. 2012 11:50 door Patrick Leunens   [ 12 dec. 2012 11:51 bijgewerkt ]
 
 
Zoals ieder jaar deden verschillende klassen van Triangel mee aan de 11.11.11 - actie. Dit jaar was India het land waarover geleerd werd. Er werden ook Madhubani's gemaakt. De tekeningen van de Triangelaars werden opgemerkt tot over de landsgrens in Nederland!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Onderstaande tekst werd samen met een viertal Madhubani's gepubliceerd op de facebookpagina van 'Fairbooks'. Dit is een uitgeverij uit Den Haag van kunstuitgaven en papierproducten van traditionele kansarme Indiase kunstenaars. Hun doel is meer bekendheid te geven aan deze kunstenaars en ons kennis te laten maken met hun aparte, traditionele kunst. Fairbooks hanteert hierbij een aantal duidelijke doelstellingen zoals onder andere een eerlijke handelswijze, geen kinderarbeid en fatsoenlijke arbeidsomstandigheden. Hiermee onderschrijven ze de tien principes voor eerlijke ontwikkelingshandel volgens de World Fair Trade Organization.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wij citeren 'Fairbooks':
 
'Snoep voor je ogen! Prachtige tekeningen van de kinderen uit de klas van Juf Els van de Triangel School in Booischot.  De kinderen hebben hun dierentekeningen versierd met een Madhubani kor. In de kor, de mooi versierde rand om de tekeningen, komen kleuren en patronen uit hun dierentekeningen terug. Het resultaat is oogstrelend!'
 

 

 

 
 
 
Comments