Nieuws‎ > ‎

Succesvolle opendeurdag startte met actie tegen pesten!

Geplaatst 26 mei 2013 12:51 door Freinetschool Triangel
Zaterdag 25 mei 2013 startte de jaarlijkse opendeurdag van Freinetschool Triangel in Booischot met een actie tegen pesten.
Freinetschool Triangel wil een muur bouwen tegen pesten en iedereen kan zijn/haar steentje bijdragen.

 

In alle klassen werd er voor deze opendeurdag, op muurtegels (40cm/25cm en geschonken door de firma Eurostone uit Booischot) een tekening en/of een korte tekst aangebracht over/tegen pesten.
 
Deze tegels werden door de kinderen op het podium gebracht. De  makers gaven een korte toelichting over hun tekst/tekening. Nadien werden de tegels op een houten wand geplaatst die voor het podium stond. Nu is deze wand te bekijken aan de straatkant voor de school aan de Kleine Steenweg. Het is de bedoeling dat er ongeveer 300 tegels op de 'Muur tegen pesten' worden aangebracht de komende maanden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Patrick Retour en Bart Verschueren (papa's van Triangelkinderen), brachten een avant-première van liedjes over het thema pesten. Samen met een boekje worden die in februari 2014 door de uitgeverij Altiora op de markt gebracht.
 
 
De openingsact werd afgesloten met de ‘Move tegen pesten!’, meegezongen en gedanst door alle aanwezigen. Dit gezamenlijk moment werd in goede banen geleid door Ilse, de bewegingscoördinator van Triangel.
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het bouwen van de 'Muur tegen pesten' is slechts een start. Aan deze muur wordt in de loop van dit en volgend schooljaar verder gebouwd. Tegen 1 september 2013 willen wij ook een charter klaar hebben waarin kinderen, leerkrachten en ouders zich engageren pesten te voorkomen, te stoppen, te bannen. Daarin kunnen we ook verduidelijken hoe wij op Triangel omgaan met pesten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maar de opendeurdag was natuurlijk veel meer dan de openingsact. Kennismaken met allerlei Triangeltalenten (opgedaan bij de buren of kennissen), de klassen bezoeken, gezellig samen feest vieren, spelletjes spelen, ateliers volgen, lekkere ijsjes, taart en/of frietjes eten: het behoorde allemaal tot de mogelijkheden. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tot slot werd de opendeurdag beëindigd met de optredens uit de verschillende klassen: succes verzekerd.
 
Bedankt aan alle bezoekers. Een extra 'MERCI' gaat speciaal naar alle ouders en de leerkrachten die de handen uit de mouwen staken om ook van deze opendeurdag een succes te maken!
 
P.S.: ook een speciale vermelding voor de weergoden die de opendeurdag van Freinetschool Triangel opnieuw redelijk zonnig (een beetje frisjes wel), maar vooral droog hebben gehouden!
 
 
BEDANKT AAN IEDEREEN!!!

 

 

 

 

  

Comments