Nieuws‎ > ‎

Te laat komen is niet leuk!

Geplaatst 15 okt. 2014 06:53 door Freinetschool Triangel

Het kan iedereen overkomen: te laat komen op de school omdat er een file was, omdat men zich eens verslaapt, omdat … . Dat kan gebeuren en dan kunnen de kinderen  in de gang gebracht worden en zeer rustig in de klas gaan. Als men de reden van het te laat komen aan de leerkracht kenbaar wil maken, kan dit best via een briefje dat aan de kinderen wordt meegegeven. Zo stoort men de klas het minst.

Naast de occasionele te laatkomers zijn er ook kinderen die dagelijks of toch zeer regelmatig te laat komen. Dat is zeer vervelend. In eerste instantie voor de kinderen zelf. Zij missen daardoor een stuk van de praatronde. Zoals u weet is dit een sleutelmoment in een klasdag op een Freinetschool. Daar worden immers belangrijke afspraken gemaakt voor de rest van de dag- en/of weekplanning.

Bij  het begin van de praatronde wordt er ook afgesproken wie er iets kan vertellen. Kinderen

die dus stelselmatig te laat komen missen hierdoor de start van een boeiende dag.

Ook de andere kinderen en de leerkrachten worden in hun activiteiten gestoord door de laatkomers en vinden dit niet leuk.

Trouwens, wie elke dag 10 minuten te laat komt mist op 5 weken tijd een hele schooldag en op één schooljaar tijd loopt dit op tot een hele week! Voor sommige kinderen kan dit problemen opleveren! Ook voor kleuters is het belangrijk dat ze op tijd komen en zoveel mogelijk op school aanwezig zijn.

Daarom doen we hierbij een oproep om op tijd te komen. Nu we de herfstvakantie naderen veronderstellen we dat alle wekkers opnieuw juist zijn ingesteld.

 Mogen wij aan de ouders vragen een extra inspanning te doen om met de kinderen tijdig aanwezig te zijn?

De kinderen en de leerkrachten zullen u dankbaar zijn!

P.S.: De klassen starten om 8u40! 

Om 8u30 kunnen de kinderen zich reeds naar de klas begeven om tijdig klaar te zijn en de dag te starten.
Comments