Nieuws‎ > ‎

Thema van de opendeurdag:Triangel in de kijker!

Geplaatst 16 mei 2014 04:56 door Freinetschool Triangel


Het thema van de opendeurdag ‘Triangel in de kijker’ werd in de klassen voorgesteld.

 

Alle Triangelaars maakten kennis met verschillende kijkers: verrekijkers (als je een verrekijker omdraait heb je dan een ‘dichtbijkijker’?), grote kijkers, kleine kijkers, kijkers waar je bloemen in ziet, kijkers waar je alleen maar zwart in ziet (een nachtkijker?) en waar als je even wegdroomt je dromen opnieuw kan beleven, kijkers waar je alleen maar wit in ziet (een sneeuwkijker!), …

 


De kinderen kijken uit naar een activiteit, onderzoek, project, … uit de klas om in de kijker te zetten. Deze activiteit presenteren ze aan het publiek van de opendeurdag tijdens de openingsact. Het publiek (kinderen én volwassenen) kijkt toe met een kijker!!! Wij vragen dat iedereen een kijker bij heeft. Dat kan een echte kijker zijn, van thuis meegebracht of een zelf geknutselde kijker!!!


 

En er is speciaal voor de opendeurdag een liedje gecomponeerd dat per strofe wordt aangepast aan de klas die op het podium staat en samen met alle aanwezigen wordt gezongen! Er zitten echter nog '2 gaten' in het liedje. Daar moet nog worden ingevuld waarover de kinderen werken en natuurlijk ook de naam van de klas! KLIK HIER om het liedje te horen. De tekst van het liedje kan je hieronder downloaden.

 

Daarnaast zoeken alle klassen een lievelingsplekje op het Triangeldomein.  Dat plaatsen ze eveneens in de kijker voor de bezoekers van de opendeurdag. Het is de bedoeling dat alle aanwezigen op zoek gaan naar de 10 lievelingsplekjes van de 10 Triangelklassen!

 


VERGEET OOK DE TAKENLIJSTEN NIET!!! Wij vragen aan alle ouders om één uurtje de handen uit de mouwen te steken op de opendeurdag! De rest van de tijd is het genieten geblazen!


Ċ
Freinetschool Triangel,
16 mei 2014 04:56
Comments