Nieuws‎ > ‎

Triangel biedt een alternatief voor de wegwerpeconomie!

Geplaatst 19 jan. 2015 03:23 door Patrick Leunens

Op woensdag 28 januari opent Freinetschool Triangel een weggeefwinkel. "Dit is een winkel waar speelgoed en kinderkledij gratis te verkrijgen zijn. Iedereen is welkom. Zowel om spullen te halen als om spullen te brengen", zegt Ellie, de mama van Geike en Ram en medebezielster van het project. De winkel is gehuisvest in een caravan op de school en is eenmaal per week open, op woensdag van 11u30 tot 12u30. Interesse? Kom eens langs! Freinetschool Triangel, Kleine Steenweg 33 in Booischot.

Het principe van een weggeefwinkel is simpel: iedereen kan er nog bruikbare spullen gratis binnenbrengen die dan weer kosteloos door anderen meegenomen mogen worden. De weggeefwinkel komt er op initiatief van de Triangelouders. Ellie, de mama van Geike en Ram geeft toelichting: "Het is een plek waar het nu eens niet om geld draait, maar om medeleven en respect. Het is een ‘geld-vrije-oase’ die zorgt voor sociale samenhang en een alternatief biedt voor de wegwerpeconomie. De winkel zorgt ervoor dat mensen elkaar ontmoeten: iedereen is welkom!"

De winkel wordt ondergebracht in een caravan tussen het gebouw van de voor- en naschoolse opvang en de klas van de Regenboogjes. De winkel is eenmaal per week open op woensdag van 11u30 tot 12u30. Op dat moment kan men ook speelgoed en kleding inleveren.
Op vrijdag 23 januari (tussen 15.00u en 16.00u), voor de opening, kan men kinderkleding (liefst seizoengebonden) of speelgoed dat proper en niet stuk is, binnenleveren. Alles wordt binnengebracht in een zak of doos met de naam van de brenger. Wat niet bruikbaar is, gaat terug naar huis.

De weggeefwinkel past perfect binnen het profiel van onze school. In Triangel wordt veel aandacht geschonken aan maatschappelijk engagement. Dat dit een initiatief van ouders is, maakt het nog belangrijker. Zo is er bij de kinderen een grotere betrokkenheid en een bijkomende prikkel om het in de school te hebben over thema’s zoals armoede, hebzucht, milieu, … . Kortom, winst voor iedereen!

Comments