Nieuws‎ > ‎

Triangel doet mee aan de "Zuiddag' !!!

Geplaatst 18 okt. 2015 12:04 door Freinetschool Triangel


Volgende donderdag is het Zuiddag. Dan komt Lotte Goovaerts, de grote zus van Janne, Fien en Nina een dagje werken op Triangel in het kader van de Zuiddag.

Meer info over de Zuiddag zie hier onder. Of bekijk het campagnefilmpje: KLIK HIER


Zuiddag? Dat is Work & Time for Change

In een notendop

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren. Ze stimuleert jongeren wereldwijd om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij. Zuiddag is vooral gekend van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’ waarbij meer dan twaalfduizend Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag niet naar school gaan, maar in de kleren van beroepskrachten kruipen. Hun verdiende loon van 40/50 euro staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Voor en achter de schermen van Zuiddag krijgen jongeren de kans om competenties te ontwikkelen in functie van een actief engagement, nu en later.

Work for Change?

Scholieren van het vierde, vijfde, zesde en zevende middelbaar uit het ASO, TSO, BSO, KSO, BuSO en Deeltijds Onderwijs gaan een dagje werken. Alle bedrijven, organisaties, steden en particulieren kunnen deelnemen door jobs vrij te maken voor deelnemende scholieren. Meer dan 16.000 jongeren zoeken elk jaar een job voor-één-dag en jij kan hen helpen door jobs vrij te maken op onze jobbank. Een jongere aan de slag zetten kost je amper 40/50 euro. De werkdag gaat dit jaar door op donderdag 22 oktober 2015. En de opbrengst? Die gaat naar een sterk jongerenproject in Nicaragua. Meer informatie over de werkdag kan je verkrijgen bij Jolien Roelandt, onze campagnemedewerker via jolien@zuiddag.be of op 0496 23 00 95.

Time for Change?

Nadat jongeren kennis maakten met Zuiddag, stromen er veel van hen door om nog meer tijd te maken voor verandering. Deze jongeren maken graag 'Time for Change'. Het engagement dat ze opnemen is vrij: de ene helpt af en toe op een van onze activiteiten, een andere zetelt in een van onze commissies en nog een andere schopt het tot ambassadeur en mag mee op uitwisseling. Meer informatie over Time for Change kan je krijgen bij Lies Corneillie, onze verantwoordelijke voor educatie en participatie.

 

Comments