Nieuws‎ > ‎

Triangel steunt Vluchtelingenwerk Vlaanderen!

Geplaatst 29 okt. 2015 04:08 door Freinetschool Triangel

Op vrijdag 30/10/2015 om 12u50 overhandigen de kinderen van Freinetschool Triangel het geld dat ze inzamelden ten voordele van de vluchtelingen aan Elhasbia Zayou, projectwerker integratie van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Van bij de start van het schooljaar beroert de toestand van de vluchtelingen de Triangelkinderen. Niets doen was geen optie! De handen werden uit de mouwen gestoken en tal van initiatieven werden opgezet om de vluchtelingen te steunen.

Patrick Leunens, coördinator van Freinetschool Triangel, is trots over zoveel solidariteit: “Onze kinderen tonen dat solidariteit geen loos begrip is. Ze werkten heel hard in de verschillende klassen, samen met de leerkrachten en ouders, om zoveel mogelijk geld te verdienen voor de vluchtelingen.”

Er werd perziken- en appelconfituur gemaakt, appelmoes en soep gekookt, Croque Monsieurs geroosterd. In de keuken was er wel elke dag een ploeg kinderen aan de slag. Dit alles werd aan de schoolpoort verkocht aan ouders, grootouders, familie, vrienden en buren. Er werden rosse centen verzameld en een tentoonstelling gemaakt. Alle klassen werken mee en houden nauwkeurig de stand van inkomsten en uitgaven bij!

Patrick Leunens: ‘Vrijdag gaan wij al het verdiende geld samenbrengen en tellen. Benieuwd hoeveel de totale som wordt! Wij overhandigen vrijdag alles aan Vluchtelingenwerk Vlaanderen.’

Voor Freinetschool Triangel is de keuze voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen een evidentie. Vluchtelingenwerk Vlaanderen zet zich in voor mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging. Ze doen dit niet alleen, maar samen met hun leden en heel wat vrijwilligers. Freinetschool Triangel wil samen met hen de rechten van mensen op de vlucht verdedigen. 

Comments