Nieuws‎ > ‎

TRIANGEL VIERT DE NATUUR

Geplaatst 24 okt. 2012 05:25 door Patrick Leunens

“Wij vieren geen Halloween, wij vieren de natuur. Elk seizoen heeft op onze school zijn feest. We laten de kinderen bewust stil staan bij de veranderingen die de seizoenen met zich meebrengen. De natuur is een feest op zich”, zegt Patrick Leunens, coördinator van Freinetschool Triangel in Booischot. Op vrijdag 26 oktober 2012 organiseert Triangel het herfstfeest. “Er is onder meer een herfstkabouterwandeling en de kinderen zingen het klimaatlied in het bos.” 

De wonderen van onze natuur, daar staat Freinetschool Triangel met haar kinderen heel dikwijls bij stil. Elk seizoen opnieuw.

Het herfstfeest wordt gevierd met een herfstkabouterwandeling in het bos. Om 13u10 start het feest met een introductie op de speelplaats. Daarna wordt er naar het bos aan het sportcentrum ‘De Lichten’ gewandeld.

“Daar worden de kinderen in verschillende groepen met een routekaart het bos in gestuurd. Elke groep krijgt twee volwassenen mee als begeleider. Op verschillende plaatsen in het bos worden ze opgevangen door leerlingen van het 5de en 6de leerjaar. Zij geven de jongere kinderen leuke opdrachtjes over de herfst. Om 15u zingt iedereen in het bos het klimaatlied”, zeggen leerkrachten Hilde en Nathalie die dit jaar verantwoordelijk zijn voor de organisatie van het herfstfeest.  

Hilde en Nathalie: ‘Wij vinden het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met de natuur en er niet enkel over leren via handboeken, prentjes en film. Maar er wordt vrijdag niet alleen gefeest. Wanneer is het herfst? Wat gebeurt er in de herfst? Welke groenten en vruchten zijn typisch voor de herfst? Is het overal op aarde herfst? Op deze en tal van andere vragen zoeken we samen met de leerlingen een antwoord. Zo verwerven de kinderen op een natuurlijke manier inzicht in de seizoenen en worden tal van eindtermen en doelen uit het leerplan met veel plezier en enthousiasme bereikt.”

Als afsluiter van het herfstfeest krijgen alle kinderen in het bos een lekkere en gezonde versnapering.
 
Daarna wordt er terug naar school gewandeld.

 
Comments