Nieuws‎ > ‎

Triangel wordt getrakteerd op ijs!

Geplaatst 5 feb. 2019 06:01 door Freinetschool Triangel

Jongeren van Heide Atelier trakteren leerlingen Freinetschool Triangel op zelfgemaakt ijs, vrijdag 8 februari om 14u in de inkomhal van Freinetschool Triangel, Kleine Steenweg 33 in Booischot.


De leerlingen van Freinetschool Triangel zamelden 565 euro in voor Heide Atelier in Heist-op-den-Berg. 


De jongeren van Heide Atelier bedanken op hun beurt de leerlingen met een zelfgemaakte ijsstronk die vrijdag 8 februari wordt aangesneden in de inkomhal van Freinetschool Triangel in Booischot.

Duiveltjes en Monstertjes - zo heten de kinderen van de derde graad van Freinetschool Triangel – schonken de opbrengst van hun koekjesverkoop aan Heide Atelier in Heist-op-den-Berg.

In Heide Atelier komen jongeren met een Niet-Aangeboren-Hersenletsel (NAH) samen om artisanaal ijs te maken en verkopen. Ook is Heide Atelier een klankbord voor ouders die plots een ‘ander kind’ in huis hebben door de gevolgen van een niet-aangeboren hersenletsel.
De kinderen van Freinetschool Triangel kozen zelf voor Heide Atelier als goed doel tijdens de warmste week. Ines Seutin, algemeen coördinator van Heide Atelier en Ruben die er als jongere werkzaam is, kwamen naar de klas en stelden Heide Atelier voor. De Triangelkinderen en hun ouders gingen enthousiast aan de slag: lekkere koekjes werden gebakken, ingepakt en verkocht in de school.

“Onnodig te zeggen dat er meer komt bij zien dan het bakken zelf. De kinderen rekenden, wogen, zochten op, schreven teksten, drukten, maakten een verkoopstand, telden geld, ...”, zeggen Brechje Thasing en Benny Van Dyck, leerkrachten van de derde graad.

Voor die inzet en steun bedankt Heide Atelier aanstaande vrijdag de kinderen van GO! Freinetschool Triangel met een lekker stuk ijsstronk.
Comments