Nieuws‎ > ‎

Triangel zoekt: talent bij de buren!

Geplaatst 24 mrt. 2013 06:01 door Freinetschool Triangel
FREINETSCHOOL TRIANGEL OP ZOEK NAAR TALENT BIJ DE BUREN

 

 

 

Woont u in de buurt van Freinetschool Triangel en wilt u uw talenten delen met de kinderen? Doe dan mee aan het project ‘Triangel zoekt: talent bij de buren!’. “Het is de bedoeling dat een klein groepje kinderen onder begeleiding van een leerkracht bij de buren iets gaat leren. Dat kan variëren van het leren wafeltjes bakken tot het verzorgen van dieren of meehelpen in een werkplaats. De buren geven zelf aan op welke dag en welk uur het hen past”, zegt Patrick Leunens, coördinator van Freinetschool Triangel. Wilt u meedoen? Neem dan contact op met de school, tel: 015 22 16 30.

 

 

 

 

Twee jaar geleden organiseerde Freinetschool Triangel het project ‘Triangelkunst bij de buren’. De leerlingen stelden hun kunstwerken tentoon in de tuinen en huizen van de buren rondom de school. “Vierenvijftig buren namen hier toen aan deel. Een heel geslaagde ervaring. Nadien kregen we regelmatig de vraag of zoiets niet nog eens gedaan kon worden. Daarom stellen we nu dit nieuwe initiatief voor. We hopen natuurlijk op een grote respons”, zegt Patrick Leunens.

 

Eerstdaags verschijnt er een folder waarin het project ‘Triangel zoekt: talent bij de buren!’ in wordt uitgelegd. Vanaf dinsdag zal deze folder door de Triangelkinderen persoonlijk worden verspreid in de omliggende straten. Bij de folder zit een inschrijfstrookje. Buren die belangstelling hebben voor dit project vullen deze inschrijfstrook in en bezorgen ze aan de school.

Maar ook ouders worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen!

 

 

Welke talenten kunnen de buren beschikbaar stellen aan de leerlingen?

 

“Dat mag van alles zijn. Een buurvrouw die aan patchwork of breien doet, kan de leerlingen dit aanleren tijdens een atelier bij haar thuis. Een paar uurtjes helpen in  een fabriek of een taverne hier in de buurt is ook een mogelijkheid. Het atelier mag één keer worden aangeboden of meerdere keren in de periode van 15 april tot 25 mei. Daarin zijn de buren helemaal vrij. Het bezoek van de kinderen aan de buren gebeurt altijd onder begeleiding van een leerkracht.”

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Freinetschool Triangel, tel: 015 22 16 30.

De folder kunt u hieronder downloaden!

Ċ
Freinetschool Triangel,
24 mrt. 2013 06:01
Comments