Nieuws‎ > ‎

Un grand merci !

Geplaatst 11 mei 2014 04:21 door Freinetschool Triangel

Ziezo, de laatste dag van de uitwisseling met onze correspondenten in Anloy  en Ochamps.  Meteen werd een voetbal bovengehaald en ... trappen maar. 
Woensdag was het nog de Vlamingen tegen de Walen, maar nu waren de eerste ‘overlopers’ van kamp gewisseld.  Nog enkele dagen verder en de ploegen zouden ongetwijfeld spontaan in elkaar gevloeid en gegroeid zijn. 
 
Twee groepen, twee activiteiten.  Een groep evalueerde.  Samen met je correspondent even overleggen, zien wat jullie van de uitwisseling vonden en dat dan even gieten in een tekening of tekst. 

 

 
De andere groep ging aan de slag met houten volksspelen.  Enige handigheid is hier wel gewenst : aanvoelen van afstanden, oog-handcoördinatie aanscherpen, fijn- en grofmotorisch oefenen, gezonde competitiegeest aankweken, ... en dat met speelgoed uit de oude doos. Daarna wisselden beide groepen.


 

We genoten van een lekkere broodjesmaaltijd met baguettes, kaas, hesp, tomaten.  Enkele meisjes uit de klas van Hervé  verzorgden de catering. Bij het openen van een doos tonijnsla bespraken Tibo, Bart en Benny even het probleem van de uitstervende tonijn.  

 

Voor het tiende jaar op rij deed ook de school van Ochamps mee met deze uitwisseling.  Monsieur Dany trakteerde daarom op een heerlijke ijstaart.  En of er gesmuld werd !

 

Toen wees de klok plots kwart voor twaalf.  In sneltreinvaart namen we afscheid, de ouders en leerkrachten, vergezeld van de Triangelaars, haastten zich naar Libramont.

Oef, net op tijd !

 

We sloten ons bezoek in Wallonië af op het perron met een enthousiaste versie van ‘Happy birthday to Niels’, want hij werd vandaag 12 jaar !  Hiep hiep hoera voor Niels !

 

De treinen reden stipt, de conducteurs waren vriendelijk en behulpzaam  !  We merkten nog iets op : treinen rijden anders dan auto’s (links, rechts).  Jade wist dat al hoor en stipte fijntjes aan  : ‘Zoals in Engeland’ !

 

Om 15:29 u stopte de trein in Booischot, een mooie editie van onze jaarlijkse échange was afgelopen.  Bonjour mama, bonjour papa !

 

Un grand merci aan onze Waalse vrienden voor het fijne onthaal, het interessante en leerrijke programma, al het lekkers, l’amitié…

Comments