Nieuws‎ > ‎

Vervanging van een lid van de schoolraad

Geplaatst 14 feb. 2019 07:06 door Freinetschool Triangel

VERKIEZINGEN SCHOOLRAAD

Vervanging van een rechtstreeks verkozen lid.

Schooljaar 2018-2019

 

Ter vervanging een verkozen lid uit de geleding van de ouders worden er verkiezingen georganiseerd.

Er zijn 5 ouders die zich kandidaat hebben gesteld. Hieronder een korte voorstelling van de kandidaten.

Op vrijdag 15/2/19 worden de stembiljetten verspreid via de postvakjes.

De verkiezingsperiode loopt van maandag 18 februari t.e.m. vrijdag 22 februari 2019. De stembiljetten kunnen in de stembus aan de postvakjes worden gedeponeerd.  

Op maandag 25/2/19 wordt de uitslag bekend gemaakt.


VOORSTELLING KANDIDATEN (Alfabetisch)

Ik ben Fleur Anne, de mama van Babette en Roza Deschout. Wij verhuisden deze zomer en zijn sinds september nieuw op deze school.  Ikzelf ben al 12 jaar werkzaam in het onderwijs.  Ik vind het fijn om kinderen te zien groeien in al hun facetten en daar deel vanuit te maken. Naast onderwijs hou ik enorm van de natuur.

Ik wil me graag engageren om deel uit te maken van de schoolraad. Kinderen brengen veel uren door in school dus goed onderwijs is belangrijk. Dit ligt me nauw aan het hart. Als ik daar iets kan in betekenen, dan zet ik me daar graag voor in. Ik wil graag mijn betrokkenheid tonen bij het schoolgebeuren.

Vriendelijke groeten

Fleur Anne 


Ik ben Pieter Berens, papa van Merel (de Vuurvliegjes) en Wolf (de Bijtjes).

Mogen zijn wie je bent, ongeacht je mogelijkheden of afkomst, én de ruimte krijgen en plezier vinden in het ontdekken en verkennen van “de wereld” in alle veiligheid, dat zie ik bij mijn kinderen gebeuren in Triangel.

Om dat proces voor alle Triangelkinderen blijvend te kunnen waarmaken, wil ik me graag meer engageren, en me kandidaat stellen voor de schoolraad.

Pieter Berens


Ik ben Nathalie Dils, mama van 4 lieve, energieke jongens. Momenteel studeer ik opnieuw voor leerkracht secundair onderwijs. Ik engageer me graag extra op de school, vermits we nog een aantal jaren triangel voor de boeg hebben. Ik wil graag mee bouwen aan de toekomst van de kinderen en de school. Op deze manier hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan een coöperatieve werking en wil ik de school mee ondersteunen.

Nathalie Dils, mama van Matheo, Raphaël, August en Samuel
Ik ben Lysbeth Jans. Sinds onze kinderen er school lopen, ken ik Triangel als een school die haar belofte om ervaringsgericht te werken met een focus op coöperatief leren meer dan waarmaakt. Het eerste gesprek met een Triangelleerkracht op de opendeurdag in mei 2010 overtuigde ons meteen om onze kinderen aan Triangel toe te vertrouwen. En daar hebben we 9 jaar later nog geen spijt van. Intussen leerden we ook de Triangelgemeenschap kennen als een geheel van geëngageerde leerkrachten, leerlingen en ouders. Zelf werk ik mijn hele professionele leven in het onderwijs, en werk ik sinds 2007 als taaldocent in een lerarenopleiding in Brussel. In de ouderraad wil ik me inzetten voor nog meer transparantie voor ouders, wil ik het pedagogische project van Triangel met vuur verdedigen en het team ondersteunen.

Lysbeth Jans, mama van Wannes (Monstertje)  en Elias (Limoentje) Van der Auwera. 

Hallo, ik ben Karen Marchand, crisispsycholoog bij de dienst slachtofferhulp van de FOD Justitie en trotse (pleeg)mama van Lotte, Cato, (ex triangelaars) Seppe, Nina, Fien, Janne(Vuurvliegen),Jesse(Bijtjes) en kleine Robbe(Krokodilletjes).

De reden waarom we elke dag vanuit het verre Limburg naar Booischot komen is behalve ‘goe zot ‘ te vinden in het feit dat Triangel een school uit de duizend is – een fantastisch team dat pro actief handelt en denkt en steeds aanspreekbaar is – een ecologisch verantwoorde visie deelt en bovenal onze kinderen het vertrouwen in hun eigen kunnen meegeeft.

Waarom ik me kandidaat stel voor de schoolraad is omdat ik deze waarden bovenal wil behouden. We evolueren snel naar een moderne school maar mogen zeker onze eigenheid en troeven niet uit het oog verliezen. Een ‘grote’ school begint met een ‘groot ‘ hart – iedereen is welkom en kan zichzelf zijn. Laat solidariteit nu het grote basisbegrip zijn van onze samenleving. Iets wat onze kinderen bij Triangel zeker meekrijgen – leren doe je hier door samen op ontdekking te gaan, te voelen, te ondervinden, te kijken… en door elkaar te helpen of hulp te aanvaarden.

School betrokkenheid is geen aflevering van ‘de Luizenmoeder’ maar een continu proces van geven en nemen.

Karen Marchand
Comments