Nieuws‎ > ‎

VUURVLIEGJES HELPEN ASSISTENTIEHOND DOBBIE

Geplaatst 8 jun. 2018 02:32 door Freinetschool Triangel

Persbericht!


De kinderen uit het derde en vierde leerjaar van GO! Freinetschool Triangel, De Vuurvliegjes, zamelden geld in voor Hachiko, een organisatie die hulphonden traint. Dinsdag 12 juni om 11u30 overhandigen ze een cheque ter waarde van 400 euro. Freinetschool Triangel, Kleine Steenweg 33 in Booischot.

Assistentiehond Dobbie komt soms naar Freinetschool Triangel om er te wennen aan heel wat situaties. De leerlingen mogen op dat moment de hond niet aaien omdat hij aan het werk is. Dat is niet altijd even gemakkelijk voor ze want Dobbie is echt heel lief. Zeb stelde daarom voor om geld in te zamelen voor Hachiko, de organisatie die hulphonden zoals Dobbie traint. Dinsdag 12 juni om 11u30 overhandigen de leerlingen een cheque van 400 euro aan deze organisatie. Dobbie zal er natuurlijk ook bij zijn.

De Vuurvliegjes, zo heten de kinderen van het derde en vierde leerjaar uit de klas van Miet en Ilse van GO! Freinetschool Triangel in Booischot. Ze organiseerden de afgelopen weken verschillende acties ten voordele van Hachiko, een organisatie die hulphonden opleidt.

Miet Bakelants, klasleerkracht: “Ida, de mama van Rosalie uit onze Vuurvliegklas, komt regelmatig samen met ons koken. Ze brengt dan de zorghond Dobbie mee. Dobbie is in het gezin in opleiding om assistentiehond te worden. De eerste twee jaren verblijven assistentiehonden namelijk in een gastgezin. Daarna gaan ze naar rolstoelgebruikers.”


Dobbie komt mee naar school om te wennen aan heel wat situaties, om geduld te oefenen, om te leren rustig te zijn, enzovoort.

“De kinderen mogen de hond op die momenten niet aaien omdat hij aan het werk is. Niet gemakkelijk, want Dobbie is heel lief! Zeb stelde daarom voor om Hachiko, de organisatie die hulphonden zoals Dobbie traint in gastgezinnen, financieel te helpen. Er werden wafeltjes, cupcakes en donuts gebakken. Ook nog fruitige flapjes, verrukkelijke chocolade perencakejes en gemberkoekjes. Andere kinderen weefden en haakten mooie armbandjes of maakten handige meetlatjes. De kinderen stelden een kraampje op waarin ze al hun zelfgemaakte spulletjes en lekkernijen verkochten. Ze verdienden er meer dan 400 euro mee.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patrick Leunens, coördinator Freinetschool Triangel, tel: 015 22 16 30

Meer info over Hachiko: www.hachiko.org

Comments